Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hány mm legyen az óránként...

Hány mm legyen az óránként 500 liter folyadékot szállító cső belső átmérője, ha az áramlási sebesség 0.2 m/s?

Figyelt kérdés
Az alapok megvannak, tudom, hogy mit kezdjek egy ilyen típusú példával, azonban bizonytalan lettem picit. Ha a 0,2 m/s-ot átváltom 720 m/h-át kapok. Melyikkel osszam el a vízhozamot?

2016. nov. 10. 17:12
 1/5 dq ***** válasza:

Általában megérheti benn hagyni a mértékegységeket a képletben.

Illetve, szintén megérheti mindent SI alapegységekre váltani. (A vízhozamból csinálni m^3 / s dimenziójút.)

Ha mégis a 0.2 m/s -t váltod át, akkor, a vízhozam l/h-ban van, tehát a m/h egységûvel kell eloszd a vízhozamot.

2016. nov. 10. 17:38
 2/5 A kérdező kommentje:
És ha a köbméter per órát osztottam méter per órával? :)
2016. nov. 10. 17:40
 3/5 Silber ***** válasza:
100%
Akkor megkapod az áramlási keresztmetszetet.
2016. nov. 10. 17:51
 4/5 dq ***** válasza:
négyzetméterben
2016. nov. 10. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:

És ha megvan a keresztmetszet, abból az átmérőt kiszámolni ugye egyszerű, kész is a feladat. Viszont ha valami műszaki szakközépbe jársz, akkor érdemes olyan átmérőt választani, aminél teljesül a kritérium ÉS létezik is. Ergo valami szép kerek számot, lehetőség szerint szabvány csőátmérőt.

Műszaki oktatók szeretnek kötekedni, hogy "elvileg helyes a megoldás, de hülye vagy, ilyen csövet a világon nem találsz". És kész is a pontlevonás, vagy akár nullapontos feladat.

2016. nov. 10. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!