Roxi8 kérdése:
Kémkusok, kémia házi?
Figyelt kérdés
1.Mitől és higyan függ a víz forráspontja?
2. A hegycsúcsokon hogyan változik a víz forráspontja? Mivel magyarázod?
3. Miért könnyebb főzni a kuktában?
4.Sós vagy édes vízben olvad el gyorsabban a jég? Milyen természeti jelentősége van ennek?
5. Mit jelent a víz túlhűtése?
2016. nov. 8. 22:14
1/2 Arp Du 



válasza:





1.a folyadék felszíne fölötti levegő és gőz keverékének nyomásától. kisebb nyomáson alacsonyabb a forráspont
2/2 Arp Du 



válasza:





2. alacsonyabb (alacsonyabb hőmérsékleten forr), mert nagyobb magasságban a légnyomás kisebb
3. zárt, nagyobb nyomás van benne, a víz magasabb hőfokon forr. mivel forráspontnál tovább nem melegszik a folyadék víz, magasabb hőfokon lehet főzni benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!