Mit jelent a szabadság?
- Szabadság definíciója = szabad akarat + lehetőség annak megvalósulására.
- Történelmünkben, irodalmunkban a szabadság különösen abból az aspektusból fontos, hogy Mo sokáig elnyomás alatt élt (elsősorban Ausztriával kapcs)
- Ezért leginkább a forradalom, szabadságharc, passzív ellenállás stb kapcsán keletkezett művekről beszélsz
- Petőfi: XIX század költői, Egy gondolat bánt engemet, Nemzeti dal
- Arany János: Walesi bárdok v ha van még hasonló műve
- még keress ilyen jellegűeket (én régen tanultam már ezt :D) és azokat elemezd
nekünk pont most van 1 3 hetes projekt, és ezt is taglaljuk benne.. az osztályból rajtam és egy-két gyereken kívűl senki nem tudta: a szabadság: azt teszünk amit akarunk, egészen addig a míg a másiknak nem lesz ebből kára....Az osztályfőnök azt mondta, hogy épp azért tart ez az ország ott ahol, mert csak a mondat első felét veszik figyelembe, a másikat teljesen elhanyagolják...
remélem tudtam segíteni :)
Szabadság, szerelem!
E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért föláldozom
Szerelmemet.
Ez egy petőfi vers.szerintem kellően szimbolizálja,hogy számára akkor 2 dolog volt fontos az életben, de mindennél fontosabb neki a szabadság,mert az az egyetlen dolog ami igazán az emberé, az az egyetlen java ami 100% ig az övé lehet
Ebből kiindulhatsz.
Hát semmiképpen nem azt, ami most van! Ez a tőke, a hamisság szabadsága.
Elszomorít az érdektelenség ebben a témában.
"Szerintem szemléltesd a Hazafi című filmen keresztül :D Amikor Mel Gibson a végén elüvölti magát, hogy "FREEeee-DOM"!!! Hát az nagyon megható :D"
@ az nem a hazafi hanem a rettenthetetlen (braveheart)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!