Mit jelent a szabadság?

Figyelt kérdés
Hogy tudnád leírni 3 oldalas fogalmazásban,kb. 3-4 irodalmi példát használva.
2010. ápr. 27. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

- Szabadság definíciója = szabad akarat + lehetőség annak megvalósulására.

- Történelmünkben, irodalmunkban a szabadság különösen abból az aspektusból fontos, hogy Mo sokáig elnyomás alatt élt (elsősorban Ausztriával kapcs)

- Ezért leginkább a forradalom, szabadságharc, passzív ellenállás stb kapcsán keletkezett művekről beszélsz

- Petőfi: XIX század költői, Egy gondolat bánt engemet, Nemzeti dal

- Arany János: Walesi bárdok v ha van még hasonló műve

- még keress ilyen jellegűeket (én régen tanultam már ezt :D) és azokat elemezd

2010. ápr. 27. 19:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

nekünk pont most van 1 3 hetes projekt, és ezt is taglaljuk benne.. az osztályból rajtam és egy-két gyereken kívűl senki nem tudta: a szabadság: azt teszünk amit akarunk, egészen addig a míg a másiknak nem lesz ebből kára....Az osztályfőnök azt mondta, hogy épp azért tart ez az ország ott ahol, mert csak a mondat első felét veszik figyelembe, a másikat teljesen elhanyagolják...

remélem tudtam segíteni :)

2010. ápr. 27. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Szabadság, szerelem!

E kettő kell nekem.

Szerelmemért föláldozom

Az életet,

Szabadságért föláldozom

Szerelmemet.

Ez egy petőfi vers.szerintem kellően szimbolizálja,hogy számára akkor 2 dolog volt fontos az életben, de mindennél fontosabb neki a szabadság,mert az az egyetlen dolog ami igazán az emberé, az az egyetlen java ami 100% ig az övé lehet

Ebből kiindulhatsz.

2010. ápr. 27. 20:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem szemléltesd a Hazafi című filmen keresztül :D Amikor Mel Gibson a végén elüvölti magát, hogy "FREEeee-DOM"!!! Hát az nagyon megható :D
2010. ápr. 28. 19:47
 5/6 anonim válasza:

Hát semmiképpen nem azt, ami most van! Ez a tőke, a hamisság szabadsága.

Elszomorít az érdektelenség ebben a témában.

2010. júl. 9. 19:30
 6/6 anonim válasza:

"Szerintem szemléltesd a Hazafi című filmen keresztül :D Amikor Mel Gibson a végén elüvölti magát, hogy "FREEeee-DOM"!!! Hát az nagyon megható :D"

@ az nem a hazafi hanem a rettenthetetlen (braveheart)

2011. aug. 31. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!