Biokémiából kaphatnék választ a következő kérdésekre?
1.Milyen tipusú molekulák oldódnak jól a vizben és miért?
2.Mi a trehalóz kémiai neve?
3.Mely tulajdonsága alapján mutatjuk ki a glükózt oldataiból,a reakció neve?
4.Mi az invert cukor?
5.Mely anyagok keveréke a keményitő?
6.Melyik poliszacharid hidrolizisével keletkezik kizárólag α-D-glükopiranóz?Mi a szerepe ennek a monoszacharidnak?
7.Mely anyagok a pufferek?
8.Miben különbözik kémiai szempontból az amilóz és a cellulóz?
9.Melyek a biológiailak fontos poliszacharidok és mi a szerepük?
10.A keményitő kémiai tulajdonságai?
11.Magyarázd meg a következő fogalmakat:hipoozmotikus oldat,hiperozmotikus oldat?
12.A zöldségfélékben megtalálható monoszacharid?Gyümölcsökben megtalálható monoszacharid?
13.Miért van antioxidáns tulajdonsága az aszkorbin savnak?
14.Miben különbözik a szacharóz a maltóztól?
15.Mi a laktóz szerepe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!