Hogyan tanuljam meg a verset?
Haha, igen, azzal én is megszenvedtem.
Viszont verstanulással kapcsolatban tényleg csak a magolás az, amit javasolni tudok. Fontos még egyébként, hogy értsd a verset, próbálj meg olyan pontot találni benne, ami esetleg érdekel is (mivel ez egy történelmi jellegű vers, így hátha lesz valami esemény, ami kapcsolódik hozzá és érdekes a számodra), és úgy lényegesen jobban fog menni a dolog, mintha érdektelenül mondogatod csak.
Nem tanulhatatlan vers egyébként, nekem is sikerült meg is tanulni, és viszonylag gördülékenyen elszavalni; pedig nekem sem kenyerem a verstanulás.
Annak a versnek egy nagyon jól lüktető rímképlete van, így tallamos. Én magamnak csak mondogattam, rengetegszer felolvastam, de öcsémmel (tavaly tanulta) már rappelve taníttattam meg. Ő jobban befogadta így és jól szórakozott.
Mindenkinek más a módszere.
Nagyon jó lehet, hogyha felosztod napokra a versszakokat és hogyha megtanultál egyet, akkor előlről kezded az egészet felmondani, így ismétled is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!