Légy jó mindhalálig c. könyvben Nyilas Misi meghal?
Figyelt kérdés
Nem tudtam a könyv végét értelmezni, hogy most meghalt v nem2016. okt. 11. 18:59
1/3 chtt válasza:
Nem hal meg. Régen olvastam már, de utoljára az rémlik, hogy érte Géza bátyja, mondja neki, hogy tanító akar lenni, és arra akarja tanítani az emberiséget, hogy légy jó mindhalálig...
3/3 anonim válasza:
Szia !
Nem hal meg, csak elhagyja Debrecen városát, és a debreceni gimnáziumot.
Az őt ért megpróbáltatások után beteg lesz, összeesik az utcán, de már mellette van a nagybátyja, Géza bácsi, aki gondját viseli.
Szállodába viszi, ápolja, és amikor jobban lesz, meggyógyul, elhagyják együtt Debrecent, és Sárospatakra mennek.
Géza bácsi ott tanár, abban a gimnáziumban folytatja tovább tanulmányait.
Úgy van, ahogyan előttem írták, nem veszíti el a hitét, a bajok után sem, az emberiség tanítója akar lenni, és arra akarja tanítani az embereket: "Légy jó, légy jó mindhalálig !"
/Ez a regény címe is, egy, a Bibliából származó idézet, amellyel az édesanyja bocsátotta el Misit, amikor a családjától messzire ment tanulni./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!