A lányom 9-osztályos elég korán indul és későn jön mert sok órájuk van . Elég ha hétköznap csak a házit csinálja meg és hétvégén belehúz a tanulásba, vagy ez kevés?
simán lehet még tanulni:)
Velem is ez a helyzet bár kicsit idősebb vagyok.
Minden nap 4-5 kor érek haza és tanulok + még külön érettségire készülök
Tanulok még hétvégén is nem ritka hogy 4-5-6 órát:)
Szia!
Én tavaly voltam 9.-es és én is ilyenkor értem haza mindig, vagy még később.
Szerintem simán lehet még utána is tanulni, én azt csináltam, hogy 1-1,5 órát pihentem (pl. számítógépeztem, zenét hallgattam, takarítottam, kutyát sétáltattam, stb...) és utána már nem voltam annyira fáradt "agyilag", így el tudtam kezdeni házit írni és tanulni.
Egyébként a rendes iskolai órái miatt ér haza 4-kor? Nekem még sokszor voltak szakköreim, vagy különóráim, pl. matekszakkör, külön angol tanár, infó szakkör, külön biológia tanár. Ha az órarendbe beiktatott órák miatt alakult ki ez az időpont, akkor nem lehet ellene tenni, de hogyha különórák miatt, akkor érdemes átgondolni.....Tényleg szereti azt csinálni? Azért jár, mert fejlesztésre szorul, vagy mert érdekli, szereti azt a tantárgyat/tevékenységet? Ha csak nyűg a dolog érdemes lehet abbahagyni. Ha pl. zongorázik, de a jövőben semmit nem szeretne kezdeni a zongorával, akkor én abbahagynám a helyében.
Ha utazás miatt van, akkor szerintem maga az idő, ami elmegy az utazásra használható "pihenésre". A vonaton/buszon/a kocsiban olvashat, rajzolgathat, telefonozhat, zenét hallgathat vagy csak elmerülhet a gondolataiban.
A hétvégi tanulásról annyit, hogy és péntek este otthon sosem tudtam rávenni magamat semmi értelmesre (ezért is tettem péntekre az egyik szakköröm). Szombaton mindig megnézem, hogy miből mennyit kell tanulni, készítek egy tervet, beosztom az időmet és az alapján tanulok. Ha viszonylag kevés anyag van akkor vagy végzek vele gyorsan szombat délelőtt, vagy vasárnap délutánra hagyom. Ha rengeteg anyag van, akkor az "egész hétvégét" végigtanulom, de persze szünetekkel, amikor takarítok, játszok a kutyusommal, netezek, a barátaimmal vagyok 1-2 órát, stb...
Remélem nem lett túl kusza és le lehet belőle szűrni valami értelmeset :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!