Anne Frank naplója németül? (többi lent)
A német tanárom nyárra feladta az említett könyvet,ameddig eljutottam is rohadt nehéz volt,és sajna nincs is sok kedvem hozzá,mert egyrészt nem is érdekel,másrészt olvastam róla hogy kamu és félrevezetés a napló.
Arra gondoltam hogy kiszótárazom a fontosabb szavakat,és elolvasok egy tartalmat,viszont sehol sem találok.
Valaki valami megoldás a helyzetre?
Köszönöm! :)
"másrészt olvastam róla hogy kamu és félrevezetés a napló"
Azt megértem, hogy nem érdekel, de erre az "olvastam valahol"-ra mindig valami nagyon-nagyon csúnya kívánkozik ki belőlem...
Nem volt világos, a tartalom németül kéne? Wiki nem megoldás (nyilván nem másolhatod át egy az egyben, mert elméletileg a tanár sem hülye, de nem tudod felhasználni?)
A magyar Wiki Anne Frankról, hátha ez is jó valamire:
Ha tag vagy a molyon, az értékelésekbe érdemes beleolvasni, vannak köztük tartalmas, használható dolgok is:
Sok sikert hozzája!
Én meg azt olvastam a neten, hogy gyíkember a Soros Gyuri... és kitalálták az egész honfoglalást, valójában nyolcszor foglaltuk el az egészet....
Egyébként szerintem simán magyarul is elolvashattad volna és a fontosabb szavakat, mint a széljegyzetnél leírod és megtanulod németül a dolgokat :) EGy mondat létrehozása németben persze bonyibb , de ha tudod mit akarsz mondani menne simán.
Ha meg németül szeretnél olvasni, akkor itt egy könnyedt szöveg : Benedict Wells : Becks letzter Sommer.
Azért adták fel, hogy gyakorold a nyelvet, nem azért, hogy ismerd a tartalmát. Hogy kamu-e vagy nem, nyelvtanulás szempontjából teljesen mindegy, de ha nem olvasod el végig, semmi értelme az egésznek.
Elovashatod, ami fenn van róla a német wikipédián, vagy elolvashatod magyarul, de ahogy az utolsó is javasolja, olvass el valami mást is németül, hogy azért a gyakorlás is meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!