Kádár-korszak!? Közvéleménykutatás. XD:D
Törire írom kell házidolgozatot a kádár-korszakról. És aztmondták hogy nagymamáktól idősebb ismerősöktől meg lehet kérdezni, csak sajnos erre nincs nagy lehetőségem.xD
Szóval segítenétek?
Kádár-korszak, vagyis a 1956 és 1988 közötti évek.
Milyen volt akkoriban az élet, a mindennapok, a gazdasági helyzet, a közösség, a kultúra, az öltözködés, az oktatás, a szórakozási lehetőségek, meg ilyenek. =)
Nem várom, h emlékezzetek.. xD De akinek esetleg a szülei vagy nagyszülei emlékeznek..
És ha megkérhetném, csak az értelmesebbjei.. nem arra vagyok kíváncsi, hogy kinek mi a kínja, baja vele.
Előlre köszönöm. =)
a kádár kor a gazdagoknak volt rossz, akik utána meg tudták szedni magukat
a szegénynek jó volt!
mindig volt munka, nem hiáb büntettéka munkakerülőt, nyilván nem büntették vna ha nincs munkalehetőség
elmehettél nyaralni mert állták(én még asaját csakládommal 1Xnem tudtam elmenni:( )
a tsz elnökkel egy lakóházban éltünk, pedig nekünk nem volt sok pénzünk, neki meg nyilván több, mégse volt sokkal másabb az életkörülményei nem voltak hatalmas villái és 1éb mint mai politikusoknak
jó volt h cenzúráztak, nem adtak le annyi szemetet tvben ami miatt ilyenek a mai tinik(anorexiásak , drogoznak)
kérdem én akkor, miért jobb ez a rendszer,?
j plsuz ingyen volt az oktatás nem csak az tanulhat akinek pénze van(lányam hiába nagyon okosszorgalmas, nem mehet tovább orvosira az általános ápolóról,mert az államija lejárt:S)
plusz az akkor méltán híres egészségügyi rendszerből mára mi lett? jól elcseszték
a gazdagokat megértem, persze nekik nem volt oylan jó
mert nem voltak ekkore bérkülönbségek mint most
Sziasztok! A magyar történelem és a Kádár korszak iránt érdeklődő olvasónak szeretném ajánlani a következő könyvet:
Eltékozolt évtized - Adalékok a Kádár-korszak hetvenes éveinek történetéhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!