Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Horger Antal tanította Radnóti...

Horger Antal tanította Radnóti Miklóst?

Figyelt kérdés

Mert ugyebár elképzelhető, hisz Radnóti is járt Szegeden magyar-francia szakra, úgy mint József Attila, csak, néhány évvel később. Ebből következik, hogy időben elvileg lehetséges a dolog, csak azt nem tudom, hogy TÉNYLEGESEN tanította-e H. Antal Radnótit.

Minden választ előre is köszönök!

2010. ápr. 15. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Őt is ki akarta rúgatni.
2010. ápr. 15. 17:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Azt hallottam, hogy ki akarták csapni Radnótit is, csak azt nem, hogy Horger volt az... Amúgy ez biztos?
2010. ápr. 15. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

"Neves költőként érkezett a Tisza-parti városba Radnóti, de az itteni élmények (például a tápai „falukutatós" kirándulások), az egyetemi évek hatottak sorsára is. Egyetemista, mikor megjelent második kötete, az Újmódi pásztorok éneke, amelyet „vallásgyalázás és szemérem elleni vétség" miatt elkobzott az ügyészség és vádat is emeltek ellene. Ekkor – József Attilához hasonlóan – Horger Antal el akarta távolíttatni az egyetemről, de más professzorok ezt megakadályozták. Így Radnóti eljuthatott az utolsó vizsgáig 1936. szeptember 26-án, s középiskolai tanári oklevelet kapott – Szegeden."

Ha gondolod, a cikk írójánál rákérdezhetsz a forrásra.

2010. ápr. 15. 18:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Jajj... Köszi! Ha hiszed, ha nem, ebben a másodtpercben olvastam el én is ezt a cikket! :D Azért köszi szépen!
2010. ápr. 15. 18:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Horger Antal József Attilát tanította. Ki is rugatta.

" Ha örül most Horger Antal úr,

Hogy költönk nem nyelvtant tanul,

sekély e kéj".......

Én egész népemet fogom,

Nem középiskolás fokon

Tanítani."

( József Attila, Születésnapomra )

2010. ápr. 15. 18:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, de mint azt a kérdésben is leírtam, azt tudom, hogy József Attilát tanította, csak azt nem tudtam (eddig), hogy Radnótit is ő akarta-e kirúgatni.
2010. ápr. 15. 18:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Egyébként nem "sekély e kéj", és nem "tanítani", hanem

"Sekély és "Taní-

E kéj" tani"

Bocsi, de így írta :)

2010. ápr. 15. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!