Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Rómáról kell 2-3 perces...

Rómáról kell 2-3 perces előadást tartanom. Valami jó szöveg, akár érdekesség?

Figyelt kérdés
ha azt akarod írni, hogy olvassam el a Wikipédiát, akkor tudd h elolvastam..és kevés.
2010. ápr. 9. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Könyveket tudnék csak ajánlani, de az most rajtad nyilván nem tudna segíteni. 3 perc nem a világ, beszélj mondjuk a római vallásról, háborúkról (pun háborúk pl.), császárkorról (sok érdekes "egyéniség" volt köztük, pl. Néró, vagy Caligula, aki a lovát akarta consullá tenni stb.), Róma és a barbárok kapcsolatáról, vagy ami tényleg érdekelhet minket, magyarokat, az Pannónia története. Próbálj meg ezek alapján kulcsszavakat beírni a keresőbe, hátha kihoz valamit. Sok sikert!
2010. ápr. 9. 19:28
 2/6 A kérdező kommentje:
hát igen..ezekjók lennének de nem történelemből kell. angolból kell megcsinálni. És inkább ijen érdekesség, meg látnivalók, ilyesmik. ezek már mind megvannak. de még kéne valami, mertcsak kb 10 mondatot írtam.
2010. ápr. 9. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, hogy angolból! Esetleg felsorolhatnád a római királyokat, megemlíthetnéd, hogy volt köztük etruszk is. Amiket már leírtam az előbb, abból nem tudnál esetleg leírni angolul is? :)
2010. ápr. 9. 19:37
 4/6 A kérdező kommentje:

hát, nem mert még annyira nem vagyok perfekt angolból h ijen szavakat tuggyak. jó persze ottvannak a netes fordítók, de az nemojan..:/

Ojanok kellenek amik egyszerű szavak. írtam példaául h olaszország fővárosa, írtam h népessége hány fő, területe..érted ijenek.

2010. ápr. 9. 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Olasz kaják? A nevüket szerintem nem is kell igazán lefordítani, hiszen magyarban is spagettinek mondjuk a tésztájukat stb. Olaszország területén helyezkedik el a pápa, a katolikus egyház feje (kicsit egyszerűbb szavakkal), miniszterelnök neve, híres-hírhedt olasz maffia stb.
2010. ápr. 9. 19:48
 6/6 A kérdező kommentje:
haaah...:D olasz maffia..ezjó:D kösszi(KKKKK)
2010. ápr. 9. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!