Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egri csillagokból szómagyaráza...

Egri csillagokból szómagyarázat/szókincsgyarapító?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sürgősen kellenének az Egri csillagokból szómagyarázatok, mert elolvastam a regényt, viszont elfelejtettem kiírni belőle azokat a szavakat, amelyeket nem értek. Nincsen már időm újra átolvasni az egész könyvet, mivel a jövő hétre kell. Leginkább régebbi szavak értelmezése kéne, de bármilyen szó megteszi, ami a könyvben van és esetleg egy átlag ember nem érti, hogy mit jelent. Nem kell magyarázattal leírni, mert az a legyen a legkevesebb, hogy nem értem mit jelent. Remélem érthetően írtam le mindent és előre is köszönöm szépen a válaszokat. Lehetőleg ne írjatok negatív válaszokat... KÖSZÖNÖM!

2016. ápr. 22. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert másnak van ideje átolvasni?
2016. ápr. 22. 19:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Hány szó kell? szánj rá egy félórát, tele van "Egri csillagokkal" a háló meg a gyakori kérdések - ha nem kell túl sok, seperc alatt összeszeded. Ott vannak pl. eleve a török szavak (biztos találsz köztük néhány olyat, ami ismerős, de hirtelen nem tudod megmondani, mit jelent - szerintem azokat érdemes kiválogatni):

[link]

A régiek közül nekem az "üstöllést" (azonnal, nyomban, izibe') a kedvencem

itt is akad egy-két magyarázat, amiből válogathatsz:

[link]

[link]

(le köll tekerni, közepe-vége felé)

Az egyik GYK oldal:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

de van belőlük jócskán (még 79:) - igaz, itt már bele kell nézni, melyikben van esetleg neked ismeretlen szó:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=egri+csillag..

Jó kutakodást, sok sikert.

:)

2016. ápr. 22. 21:36
 3/4 A kérdező kommentje:

#1/2 : Tudod léteznek még olyan emberek, akiknek nem fáradság segíteni a másiknak, de úgy látom te nem ilyen vagy úgyhogy nyugodtan el lehet innen takarodni!

#2/2 : Úristen, nagyon szépen köszönöm! Életmentőek voltak, amiket küldtél, örök hála!! :)

2016. ápr. 23. 10:44
 4/4 anonim ***** válasza:

A regényben sok török szó szerepel, például ezek:

Akindzsi, csausz, dürüm, köfte, helva, csük, börek, redzseptajjip és köksalbaba.

2016. ápr. 23. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!