Fizika kiselőadás - milyen témát válasszak?
A 12.-es osztályunkban fizikán mindenkinek tartania kell egy kiselőadást, amiből fog megszületni az év végi jegy. A tanár kiosztotta a témákat még januárban és sajnos a névsor miatt csak most fogok sorra kerülni. Eddig éppen ezért nem is foglalkoztam vele, mostanra viszont már kb. az összes jó témát kidolgozták egyszer-kétszer. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha nektek eszetekbe jut valami jobb altéma, kisebb rész, amiből "ütős" prezentációt lehet csinálni.
A nagytémák:
1. Naprendszer
2. Az űrhajózás története
3. Az univerzum fejlődése, története
4. Csillagászati eszközök, műszerek
5. A csillagászat története
6. Az univerzum szerkezete
7. Csillagok fejlődése, élete
Ezek a "nagytémák". Szeretném a segítségetek kérni, hogy melyiket válasszam, illetve milyen kisebb témát dolgozzak ki ezek közül egy kiselőadás formájában? Hátha nektek ütősebb altémák jutnak eszetekbe. (Gondolok pl. az űrhajózás történetén belül a katasztrófákra - sajnos már ezt is ellőtték)
Pedig ezek szerintem nagyon jó témák:)
3.: "Világvége elméletek"
4.: Inkvizíció
7.: Elmondhatnád, hogy mi történne, ha a Nap hirtelen megöregedne, és még itt lennénk a Földön.
Nekem tetszene, ha pl. arról tartanál, hogy mennyire reálisak a mostanában látott szcifik.
Pl. a Mentőexpedíció - túl lehet-e élni a Marson?
Vagy az Interstellar - a fekete lyukak, dimenziók stb.
Van ez az új felfedezés, a gravitációs hullámok, arról is tarthatnál, tele van vele a net, hogy mire jó, hogyan találták fel.
Stephen Hawking élete, elméletei is érdekes lehet
Hogyan lehet távolságot mérni a naprendszeren, galaxison bellül, galaxisok között.
Koppernikuszi fordulat tudományos és kulturális aspektusai.
Távcsövek fejlődése, típusai.
Nagyon nagyon sok leírás, vizualizáció áll rendelkezésre a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!