Számológépen hogy lehet ezt kiszámolni?
KAC KAC
Komoly választ légyszi.
ha régi szgép és nincs zárójelezés akkor használd az M-et
lényeg h egy számot tart a memóriában (M)
MC kitörli
M+ hozzáadja a képernyőn lévő számot
M pedig kiolvassa
szóval legyen 0 a mem-ben, kiszámolod a tangenst, belerakod M+ szal
aztán beütöd a 8.6-ot, a pert, és M, enter
Van tudományos számológépem és azt kérdem mit kell beírni.
Shift és 8.6÷tg42.35?Vagy hogy?Mert így értem.
írd be google-be:
8.6/tan(42.35)
és nyomogasd addig a számológépet amíg ki nem jön ott is
radián vagy fok azt azért állítsd be a szgépen is
Nagyban függ attól, hogy milyen számológéped van; van, amelyik előbb a tg-t kell beírni, utána a számot, de olyan is, hogy pont fordítva. Ezt ki kell tapasztalni. Ha "soros" számológéped van (ahol a műveleteket egymás után be tudod írni, és egyszerre ki tudod számoltatni), akkor egyszerűen beírod azt, ami fent van, esetleg a tg-be lehet egy zárójelet írni a biztonság kedvéért: 8,6/tg(42,35) (vagy tan(42,35)), ügyelve arra, hogy a számológép fokban legyen. Ha viszont olyan a számológéped, ami csak lépésenként tud számolni, akkor beírod, hogy tg(42,35), aztán az 1/x gombot (ekkor veszed a reciprokát), aztán szorzod 8,6-del, vagy másik lehetőség, hogy kiszámolod a tangenst, aztán anélkül, hogy lenulláznád, beírod, hogy 8,6 , osztásjel, végül az ANS gombot, ezután egyenlőségjel. Így is ki fogja adni.
Egyébként az én számológépem szerint a megoldás 9,434723342, ezt oda kerekíted, ahova szeretnéd.
A számológépekhez van használati utmutató, a csomagolásban. Én már legalább 6 évvel ezelőtt vettem egy ilyen tudományos gépet, a használati útmutató legalább olyan vastag volt, mint maga a gép... (Na jó mert egy csomó nyelven van).
Szóval azt érdemes végignézni elejétől a végéig ami ott le van írva, vagy legalábbis azokat, amik fontosabbak neked.
Most már sok számológép van a piacon, a legkülönbözőbb tipusokat gyártják, így kezelésük is eltérő, ezért mostanság különösen elsőként a használati utmutatót kell elolvasni, ott le van írva minden, konkrét példával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!