Tudnatok segiteni egy fizika feladatban?
Nem arra gondoltam de mindegy mert tévedtem.
Amikor másodjára elolvastam a feladatot akkor rájöttem hogy nem is kell.
A megoldás menete a következő:Amikor a katód tölti a kondit akkor az elején elég a kilépési munkát elvégezni a fény fotonjainak. Amikor már van feszültség a kondin akkor már a kialakult feszültség ellenében is munkát kell végezni amit mivel a foton energia nagyobb mint a kilépési munka egy ideig még meg is tud tenni. Lesz viszont egy feszültség amikor már a foton energia nem elegendő és ekkor a töltés leáll, a keletkező elektronok a fotokatódban rekombinálódnak. Ezt az állapotot kell kiszámolni.A kilépési munkát és a foton energiát elektronvolt egységbe kell átszámolni. W(k)=4.2E-19=
Nem arra gondoltam de mindegy mert tévedtem.
Amikor másodjára elolvastam a feladatot akkor rájöttem hogy nem is kell.
A megoldás menete a következő:Amikor a katód tölti a kondit akkor az elején elég a kilépési munkát elvégezni a fény fotonjainak. Amikor már van feszültség a kondin akkor már a kialakult feszültség ellenében is munkát kell végezni amit mivel a foton energia nagyobb mint a kilépési munka egy ideig még meg is tud tenni. Lesz viszont egy feszültség amikor már a foton energia nem elegendő és ekkor a töltés leáll, a keletkező elektronok a fotokatódban rekombinálódnak. Ezt az állapotot kell kiszámolni.A kilépési munkát és a foton energiát elektronvolt egységbe kell átszámolni. W(k)=4.2E-19=2.62ev.
A foton energiára van egy ökölszabály, ha az 1240 számot elosztod a hullámhosszal nm egységben akkor megkapod a foton energiát eV egységben. E(f)=1240/400=3.1eV. Tehát a kilépési munka 2.62eV és a fotonenergia 3.1eV a kettő különbsége lehet a max munka amit a kondi levő feszültség ellenében kell végezni minden elektronnak. W=3.1eV-2.62eV=0.48eV ez akkor lehet ha a kondin 0.48V feszültség van.
Gondolom a második a Q=C*U képlettel csak menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!