A sósav sűrűsége hány % változik, ha 35 C-kal felmelegitem?
Ekkora badarságot kaptam házira. Valaki netán tudna segiteni ebben a hülye fizikában??
Köszönöm előre is!
Több lehetőség van:
1. Ha valahol találsz egy táblázatot ( nekem nem sikerült,de Te lehetsz ügyesebb...) , amibe különböző hőfokon szerepel a sósav sűrűsége akkor csak elosztod egymással a két adatot és megszorzod százzal.
2. Igazából egy adat is elég , a sósav hőtágulási együtthatója, ha ezt megtalálod akkor már egyszerű, mert 20 C-os adat sok helyen meg van csak kiszámolod az 55 fokos térfogatát, abból már megvan a sűrűség is.
3. régi vita, hogy mi a "sósav" ? A HCl vizes oldata, vagy a HCl gáz ? Gondold azt, hogy gáz. A pV=nRT segítségével könnyű kiszámolni p,n,R állandó, tehát csak izobár állapotváltozással kell kiszámolni a kettő V -t, mivel a tömeg is állandó, a két térfogat aránya, pont a sűrűségek aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!