Mit jelent az a rövidítés, hogy "Es ó es "?
Figyelt kérdés
azért így írom mert nem engedi kíirni2010. ápr. 1. 10:45
1/10 anonim válasza:
Vészjelet, Sürgős, azonnal kérek választ, vagy segítséget!
3/10 anonim válasza:
'save our souls' (mentsd meg a lelkeinket) vészhívás rövidítve :sos. Először úgy 1911 felé használták morzeírókon. Többek között a süllyedő Titanic is ezt a jelet küldte a környező hajókra, és a helyzet pikantériáját fokozta; hogy egyrészt elsüllyeszthetetlennek hitték, másrészt ezt a vészjelet előtte még nem nagyon használták....
4/10 anonim válasza:
Pontosabban sose használták a Titanic előtt, helyette egy másik jelzést, a CQD-t (Come quick, danger) használták.
5/10 anonim válasza:
oké, csak ezt nem tudtam pontosan:) de köszi! :)
6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. ápr. 1. 11:12
7/10 anonim válasza:
Nem a Titanicon használták először! Nemrég volt a discoveryn vagy hol egy dokumentumfilm és ott mondták hogy téves az a felfogás miszerint a Titanicon használták először...előtte már használták....de tény hogy akkor az SOS jelzés még nagyon fiatal volt....nagyon nagyon nagyon...
8/10 anonim válasza:
segítség ó segítség! :))) Kiss Ádi után szabadon.
egyébként tényleg vannak ennyire sötét emberek??? én az sos jelentését már kb 8 éves korom óta tudom...
10/10 anonim válasza:
Amúgy a kérdést úgy kellett volna kiírni, hogy "Esz ó Esz", 'cause the angolok say s=Esz, nem Es.
Amúgy meg what nem engedett kiwrite, az S.O.S.-t???
Az tényleg nagyon difficult...
Save Our Souls-Mentsd meg (a) lelkeinket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!