Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője, az esernyő útjának leírása (E/1) Segítség?
Nos, én nem kérdezni szeretnék, hanem segíteni másoknak. :D Bocsánat, ha valamit kifelejtettem belőle!
Már nem is emlékszem, hogyan kerültem Gregorics Pálhoz, de azt tudom, hogy a szabadságharc alatt mindig magával vitt engem és a nyelembe rakta el a fontos papírokat. Amikor vége lett a harcnak és már itthon voltunk a sok vagyonát elrejtette bennem. Egyszer majdnem el is sodort a folyó, de kimentettek. Gregorics még utolsó pillanataiban is engem szorított minden erejét összeszedve. Testvérei mindenét elárverezték, beleértve magamat is. Egy Müncz Jónás nevű ember vett meg, aki még utolsó útjára is elvitt. Közeledett a vihar és miközben sétált meglátott egy kosárban egy kislányt, majd úgy döntött, hogy felé tesz, nehogy megázzon. Később a lány bátyja, János pap elvitt engem egy temetésre, ahol felkelt a koporsóból a tetszhalott és mindenki ezt azzal magyarázta, hogy én egy varázserővel bíró esernyő vagyok. Ezután minden temetésen jelen voltam. Telt, múlt az idő, kiállítottak a templomban és mivel eléggé elhasználódott a nyelem lecserélték egy újra. A régit Adameczné elégedte három üszögnek.
Nagyon nagyon nagy segítség volt!🙂
Hálás vagyok neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!