Kőszívű ember fiai olvasónapló (Tudnátok segíteni? )
Van egy kis problèmám a megoldásával nèhány feladatnak.
Soha nem voltam valami jó abban ,hogy kèpzeld bele magad ,kèpzeld el ,hogy te vagy xy ebben kène egy kis segítség
Kèrdès: Kèpzeld magad a „kőszívű ember” helyèbe!Jellemezd nèhány mondatban a fiaid egyikèt! Választásod indikold! Tudtok segíteni?
Szia !
Kezdheted valahogy így:
Tudom, nem sok időm van már hátra, egyre gyengébb vagyok, gyakran gyötör rosszullét a szívem miatt.
Átgondoltam, hogyan képzelem el fiaim jövőjét, sorsukat, ha én már nem leszek.
Különösen legidősebb fiam, Ödön miatt aggódom.
Itt, Nemesdombon, a családi birtokon beleszeretett Lánghy Arankába, a szegény pap leányába.
Választottja szép, értelmes nő, hűséges, odaadó felesége lenne a fiamnak, de szegény, egyszerű emberek a szülei, nem illik a mi családunkhoz.
Rangon alulinak ítélem Ödön választását, semmiképpen sem egyeznék bele, hogy nőül vegye Lánghy Bertalan lányát.
Ezért küldtem őt Szentpétervárra, Oroszországba, hogy minél távolabb legyen kedvesétől.
Talán az évek, a messzeség feledteti vele az emlékeket.
Ödön nagy terveimet válthatja valóra.
Neki kell az örökömbe lépnie.
Az ő feladata, hogy egyben tartsa a családunkat.
Jó eszű, higgadt, bátor embernek tartom, bármire képes.
Jó diplomata válhat belőle, két öccsével együtt hírnevet, dicsőséget szerezhetnek családunknak.
Azért Ödönt választottam, mert ő az elsőszülött a családban, a legidősebb fivér, akin szerintem nagyon sok múlik, ha anyjával összefogva, ellentmond apja végakaratának, és anyját segítve közreműködik két fiatalabb öccse sorsának alakításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!