Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan tehetném színesebbé a...

Hogyan tehetném színesebbé a powerpoint bemutómat?

Figyelt kérdés

Csinálni kell egy powerpoint bemutatót.

Magyarországról kell, és benne kell lenni ezeknek:tájak,nevezetességek,hungarikumok,hírsségek, magyaros ételek.

Pl. hogy csináljam, hogy ne legyen unalmas a tanárnak, azt a sok diát végignézni ? És miket tegyek bele?

2010. márc. 27. 11:44
 1/7 anonim ***** válasza:
ne csak száraz anyag legyen, hanem érdekességek is, esetleg valami humoros dolog, ha tudod, hogy tetszene a tanárnak is. sok jó kép, de lehet animáció és zene is benne.hajrá! :)
2010. márc. 27. 14:08
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi! =)
2010. márc. 27. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Használd a pp animálásait. Hang- és áttűnéseffektusokat, beilleszthetsz képeket, amik mozognak stb. A szöveges részeket wordart beszúrással teheted színesebbé.

Üdv!

2010. márc. 27. 19:35
 4/7 anonim válasza:
Szerintem tegyél bele sok képet(pl. térképet), a háttér lehet pl. a magyar zászló.
2010. márc. 31. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Sok kép, minimális szöveg. A legtöbb tanár, aki ilyet kér, nem szeret olvasni (vagy nem ilyen bemutatókat). Használd az áttűnéseket, legyen logikus felépítésű, ne legyen se túl rövid, se túl hosszú.

Jó képeket válogass össze, s ha a netet használod, mentegess le minden képet ami ezzel kapcsolatos és tetszik egy mappába, s utána ki tudod majd választani a legjobbakat. Ne rögtön az első képet rakd be, amit találsz, mert lehet, hogy mindenki azt teszi bele.

2010. márc. 31. 22:45
 6/7 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, nekem is sok ilyen házim volt, szóval az én tippjeim:

- Ha szöveget teszel be, akkor ne legyen ömlesztve, hanem szedd bekezdésekre

- A betűméret is fontos, főleg akkor, ha pl. kivetítik, ezért ne dolgozz miniatűrökkel

- A képek is fontosak, de szerintem nem fontos vele teleaggatni, hiszen egy idő után az is unalmas

- Figyelj arra, hogy ne legyen túlcicomázva, és áttűnésekből és animációkból is mértékkel használj, elég 1-2 féle

- Fontosak a színek is, hogy a háttér és a betűk ne üssenek el egymástól

Huh egyenlőre ennyi jutott eszembe XD

2010. ápr. 1. 13:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Hú.. ezek nagyon jók ;) Köszönöm
2010. ápr. 1. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!