Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Polinóm? Hányféleképpen...

Polinóm? Hányféleképpen olvasható ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok légyszi segítsetek sok múlik ezen.

1.Fejtsük ki a polinómot! (x-2) a 6. hatványon =

2.Hányféleképpen olvasható ki az október szó jobbra és lefelé haladva?

OKTÓBER

KTÓBERO

TÓBEROK

ÓBEROKT

BEROKTÓ

EROKTÓB

ROKTÓBE

3. Hány háromszöget határoz meg 10 olyan pont, melyből egyik 3 sem esik egy egyenesre?

2016. jan. 7. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Binomiális tétel kell hozzá.

(x-2)^6=x^6+(5 alatt 1)*x^5*(-2)+(5 alatt 2)*x^4*(-2)^2+ 5 alatt 3)*x^3*(-2)^3+(5 alatt 1)*x^2*(-2)^4+(5 alatt 1)*x*(-2)^5+(-2)^6

2016. jan. 7. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:
az (5 alatt x) folyton csökken 1-gyel, elírtam... De érted a lényegét remélem.
2016. jan. 7. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:

1. Ezt nem fejtem ki, nézd meg a binomiális tételt, és n=6 esetére vezesd le! Még egy kis segítség: (x-2)^6 = (x+(-2))^6

2. Mivel csak jobbra és lefelé haladhatunk, a megadottakból csak ennyi a lényeges:

OKTÓBER

KTÓBER

TÓBER

ÓBER

BER

ER

R

O-tól E-ig mindig 2-fele haladhatunk, és ez 6 betűn át így van. Így 2^6-féleképpen.

3. (10 alatt 3)-féleképpen választhatunk 10 elemű halmazból 3 elemű részhalmazokat, ha a sorrend nem számít, és az elemek csak egyszer szerepelhetnek. (Ismétlés nélküli kombináció). Ez erre a feladatra is igaz.

2016. jan. 7. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:
A 3. (illetve 2.) válaszoló vagyok. Ott is hiba van az első által adott válaszban, hogy nem 5 alatt, hanem 6 alatt kell nézni a bin. együtthatókat.
2016. jan. 7. 18:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos, hármas :)
2016. jan. 7. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!