Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Történelem! Segítség! Dualizmus?

Történelem! Segítség! Dualizmus?

Figyelt kérdés

Pár kérdésre kéne nekem válasz lehetőleg sürgősen.

1. MIÉRT nevezték Széchenyi Istvánt a legnagyobb magyarnak?

2. Ki volt a "Pepita báró", a "turini remete"?

3. Hogyan járultak hozzá az 1867 eseményei a dualista gazdaság fejlődésének?

4.Mi késztette kiegyezésre a Magyarokat és mi a Habsburgokat?

5. Mi jellemezte a dualizmus kori országgyűlést?

6. Mi a bizonyítéka annak hogy az Osztrák-Magyar Monarchia dualista állam volt?

Köszi az értelmes válaszokat lehurrogást nem kérek.

2015. nov. 17. 16:19
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja am elírtam; a turini remete kossuth lajos volt cska azt akartam még kérdezni hogy miért nevezték így őt, miért nevezték deákot a legnagyobb magyarnak?
2015. nov. 17. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Deákot legnagyobb magyarnak? őt nem igazán nevezték így, az Széchenyi volt (ahogy eredetileg írtad)

Válasz: a reformötletei, a könyvei, az államért tett csodás dolgok, építkezés, infrastruktúrafejlesztés, a rengeteg pénz amit befektetett, kaszinók, színházak, stb stb.

DUALista vezetés = KETTŐS vezetés, tehát tulajdonképpen két állam és egy állam egyszerre.

A lehurrogásos részt meg nem értem, miért hurrognánk le?

Az OGY (ha jól emlékszem) rendi volt (rendi országgyűlés)

kétkamarás, a többit nem írom le, mert nem vagyok bennük biztos (rég volt már mikor ezt tanultam)

2015. nov. 17. 18:25
 3/4 anonim válasza:
Deákot a haza bölcsének nevezték.
2015. nov. 17. 20:04
 4/4 anonim válasza:

4. Habsburgokat: nemzetiségi mozgalmak, katonai vereségek, gazdasági nehézségek.

Magyarok: nemzetiségi mozgalmak,gazdasági nehézségek, politikai tétlenség.

2015. nov. 17. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!