SOS Bánk Bán házi?

Figyelt kérdés

Holnapra meg kéne válaszolnom ezeket a kérdéseket. Már olvastam a könyvet, de nem mindenre tudok választ adni. Előre is köszonom a válaszokat. Itt vannak a kérdések: (bármelyik kérdésre adott válaszért hálás vagyok)

1.Hány fia van Simonnak? Mi a fiuk története? Kinek meséli ezt el Simon és mikor? 2.Mik Petur és a magyar nemesség sérelmei?

3.Ottó tettei a darab előtt és a királyné halála után

4.Miben volt bűnös Gertrudis?

5.Ki hívta Bánkot vissza és miért a darab kezdete előtt?

6.Mit kifogásol Gertrudis Ottó magatartásában az 1. felvonásban?

7.Biberach élettörténete a darab kezdete előtt. Miként végzi a darabban? 8.Hogyan hal meg Melinda? Mikor, kinek a szavaiból értesülünk a történtekről?

2015. nov. 15. 19:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Van benne kapásból 3 alap kérdés, ha elolvastad tudnád. :)
2015. nov. 15. 19:47
 2/9 anonim ***** válasza:

"1.Hány fia van Simonnak? " - olvastad a művet, és egy ilyen egyszerű kérdésre nem tudod a választ?!

Nem olvastál te semmit, csak lusta vagy még arra is, hogy a neten keresd meg a témával kapcsolatos rengeteg kidolgozott tételt.

Még jó, hogy énekórára nem hívsz be valakit, hogy helyetted szolmizáljon!

2015. nov. 15. 19:49
 3/9 A kérdező kommentje:
3 éve olvastam, már elég ködös a dolog és nem vagyok biztos abban sem amire gyanítom a választ.
2015. nov. 15. 19:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak rövid válaszokra lenne szükségem, köszönöm annak aki ír.
2015. nov. 15. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Olvass el rövidítettet legalább
2015. nov. 15. 19:58
 6/9 anonim ***** válasza:

1. 4, a pontos történetekre már nem emlékszem, de Simon Havas Henriknek meséli el

2. A római császár nem engedélyezi számukra az adómentes pálinkafőzést

3. A darab előtt nem létezett, a királynő halála után pityergett, mert nem szerette ugyan a királynőt, de az tartozott neki 8 tallérral, és a halála miatt már esélye sem maradt, hogy ezt visszakapja

4. Szodómia, és egy alkalommal az ellenzékre szavazott

5. Stephen Hawkins, és azért akkor, mert csak akkor kapcsolta vissza a mobilját, és látta, hogy volt egy nem fogadott hívása

6. Sokat túrja nyilvánosan az orrát

7. Esztergályosnak tanult, aztán a végső vizsga előtt rájött, hogy ez a szakma akkor még nem is létezett. Ettől a csalódástól alkoholista lett és lecsúszott. Darabokban végezte.

8. Megszűnik élni. Katona József mondja el nekünk.

2015. nov. 15. 20:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Hihetetlen, hogy milyen sok értelmezése van nemzeti drámánknak!
2015. nov. 15. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"Hihetetlen, hogy milyen sok értelmezése van nemzeti drámánknak!"

Na látod! :-)

De ha szerinted van más értelmezése is mint amit én írtam, akkor az logikusan azt jelenti, hogy minimum egy (másfajta) értelmezést Te is ismersz.

Akkor viszont mi értelme volt a kérdés kiírásának?

2015. nov. 16. 12:25
 9/9 anonim ***** válasza:
#6 Tudom, jó pár éve volt. Viszont nekem most kellett elolvasni, de én nem találtam benne Havas Henriket, mégis ki az? köszi ha segítesz.
2023. máj. 1. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!