Az új (2015. szeptember) helyesírási szabályzat szerint melyek a helyesen írt alakok?
Figyelt kérdés
dicsér/dícsér
biztat/bíztat
hizlal/hízlal
büntet/bűntet
metafora/metafóra
ironikus/irónikus
ágyú/ágyu
tízes/tizes
bújtat/bujtat
bujkál/bújkál
vizes/vízes
vízi/vizi
túrós/túros
feltűnik/feltünik
harmonikus/harmónikus
Tudom, hogy van változás némelyiknél, mert pl: bura --> búra, vagy árboc --> árbóc lett.
Köszönöm
2015. nov. 8. 12:18
1/5 Pelenkásfiú válasza:
dicsér, biztat, hizlal, büntet, metafora, ironikus, ágyú, tízes, bujkál, bújtat, vizes, vízi, túrós (ha a tejtermékre gondolsz), feltűnik, harmonikus
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönön,
akkor ezeknek ezek szerint nem változott az írásmódja 2015. szeptemberben kiadott új helyesírási szabályzat szerint (12. kiadás)?
2015. nov. 8. 12:35
3/5 Pelenkásfiú válasza:
Nem tudom, hogy előtte is így volt-e, de mindegyiket megnéztem az újban.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,
én a régi szerint néztem, s abban is így volt. :)
2015. nov. 8. 12:45
5/5 San Bernardo válasza:
Egyébként a változások szabályok szerint, és tételesen is itt találhatók, letölthető pdf formátumban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!