Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémiások, hogyan kellene ezt...

Kémiások, hogyan kellene ezt megoldani?

Figyelt kérdés

1.Az elem a 2.-A alcsoportból karbidot képez. 3 g fölöslegben vett vízzel kölcsönhatva 2,016 liter metán (nkk) keletkezett. Határozd meg az elemet, ha ismeretes, hogy a karbid tömegrésze az anyagban 90%.

2.A növények szerves anyagai szén-dioxidból és vízből keletkeznek glükózzá alakulva. Ezt a folyamatot oxigén keletkezése kíséri. Számold ki az O2 térfogatát, amely 1 kg. glükóz keletkezésekor válik ki.

Nem kérem, hogy oldjátok meg, csak valami kiindulópont kellene. Előre is köszönöm :)

2015. okt. 18. 14:33
 1/2 anonim ***** válasza:

az elsőt nem értem

mi az az alcsoport? egyébként szerintem a CaC2-ról lesz szó, mint elég nevezetes dolog a második főcsoport eleme

vízzel egyébként etin gáz keletkezik (meg szerintem minden karbidból)

megnézed 1kg glükóz hány mol és bioszintézisében hány mol O2 a melléktermék

nem írja milyen térfogatra kíváncsi, úgyhogy gondolom elég, hogy x dm^3 standardállapotú oxigén azt jóvanazúgy

2015. okt. 18. 15:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ha esetleg valakinek még van valamilyen elképzelése a megoldást illetően, kérem ossza meg velem.
2015. okt. 18. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!