Számvitelt hogyan tudnám megtanulni? Szombaton zh lesz, nem tudok semmit. Eredménykimutatást kellene megtanulnom.
Szia!
Magával a tananyaggal van bajod, vagy a feladatokkal?
Amúgy s.o.s menj be a pszf-re és tegyél ki egy hírdetést, hogy korrepetálót keresel. Ez olcsóbb, mint egy tanár, és egy jó eszü diák jó tanár lehet. Én sokáig egészítettem így ki a zsebpénzem annak idején.
A szv megkövetel egyfajta logikát, de arra rá kell érezni és az elméletet is tudni kell. Nyomatni kell a példákat, máshogy nem megy.
Üdv!
Szia!
Nem tudom milyen mélységben veszitek. Könyveltek-e már, és abból kell összehozni az er.kimutatást, mérleget, vagy készen kapjátok az adatokat, és abból kell összerakni az eredményt.
Kell-e tudni a TA tv-t, mert az adóalapot módosíthatják az adóemelő ill. adóalap csökkentő tételek.
A vagy B típusú er.kimutatás? Ez sem mindegy. Szóval elmélet kell hozzá, meg a módszertan. Egyedül nem fog menni.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha ez ennyire nem megy, egyedül nem bírkózol meg vele, kell egy tanár, korepetítor.
Üdv!
A típusú, az értékeket nekem kell beírni, hova tartozik. Pl. étkezési utalványt a személyi jellegű ráfordításokhoz kell írni. Ezekkel is problémám van, hogy mit hova tegyek. Néhányat tudok, de mindent kellene tudni ahhoz, hogy jó legyen az egész. Az eredményeket sem tudom, hogyan kell kiszámolni, pl. pénzügyi műveletek eredménye.
Tanárt ennyi idő alatt nem fogok találni, mert szerintem 3 nap kevés is a tanuláshoz.
Szia!
Hát, sajnos azt meg kell tanulni, hogy adott költség melyik eredménysort érint, mert ez a könyvelés lényege. A jelek szerint még nem mentek le számlaszám szintig, csak költségosztályig. Ezeket meg lehet tanulni a feladatokból is, de ahhoz minden példán át kell rágnod magad, és készségszinten kell tudnod.
Azt, hogy a pü. eredményt hogyan kapod nem ördöngősség, ha tudod az er.kimutatás felépítését. Az a sablonból megtanulható. De ehhez seggelni kell, és nem csak napi 1 órát. Ha tudsz, vegyél ki szabit, mert csodák nincsenek....
Nem tudsz együtt tanulni esetleg valamelyik csop.társaddal, aki érti?
De tud, egy fősulisnak mindig szüksége van pénzre! Ha bedobsz még ma egy hírdetést tuti, hogy este hívnának.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!