Tudnátok segíteni töriben?
Nevek után kell nézni, hogy ki volt...
Próbáltam google-ban, de nem ad ki semmi használhatót.
Kérlek segítsetek!
Domeniqo Guzman
Miquel Serveto
Pizzaro
Atahualpa
Bölcs Frigyes
Assisi Ferenc
II. Montezuma (Moctezuma)
A válaszokat előre is köszönöm! :)
(Elég 1-2 mondat)
"Próbáltam google-ban, de nem ad ki semmi használhatót."
Most nem azért, de mindenről kb. az első találatnál le van írva a lényeg (főleg wikipédián)...
Nem tudom, hogy még aktuáis-e, de:
Domenico Guzman: Más néven Szent Domonkos, a Domonkos rend megalapítója és névadója (11. Század.)
Szervét Mihály:16. Századi teológus és fizikus. Később az antitrinitárius(ma unitárius) vallás megalapítójának is tartották.
Francisco Pizzaro: Spanyol felfedező,konkvisztádor(hódító). Az Inka Birodalom meghódítója.
Atahualpa: Az Inka Birodalom utolsó uralkodója. Pizzaro végül is megfojtotta őt, mikor az arany eloszlása miatt nem jutottak megegyezésre.
Bölcs Frigyes: Szász választófejedelem, V. Károly(Habsburg uralkodó) korában. Luther Márton támogatója és megmentője.( Mikor a pápa és a császár elfogatóparancsot rendelt ellene, Frigyes elfogatta és látszatfogságba ejtette a vára pincéjébe, ahol aztán Luther lefordította német nyelvre a Bibliát.
Assisi Szent Ferenc: A Ferences-rend megalapítója ( a 11. Század körül
II. Moctezuma: Azték Uralkodó, Hernand Cortèz(spanyol felfedező) győzte le a nagy földrajzi felfedezések idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!