Tudnátok segíteni logikai kapcsolatokban?
Figyelt kérdés
Nem tanultam ilyet még, most a vektorok mellett ezt vettük a héten. Meg kell fogalmazni az alábbi állításokat, majd negációkat egyaránt logikai jelöléssel.
Képen láthatjátok a helyes alakokat: [link]
Az utolsó kettő nem világos.
Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon hálás lennék!
2015. szept. 13. 10:05
1/5 anonim válasza:
Megsúgok valamit: Az utolsó kettő egymás tagadásai. Annak, hogy minden ajtón van kilincs az a tagadása, hogy NEM minden ajtón van kilincs, vagyis van olyan ajtó, amin nincs kilincs. See? :D
2/5 A kérdező kommentje:
Az világos, de miért jelölik ennyire összetetten őket? Én egyszerűbb jelölést próbáltam használni.
2015. szept. 13. 12:19
4/5 A kérdező kommentje:
Nekem, ezzel a problémám, hogy az utolsó mondatnál zárójelben van a nem R (a,k) rész. Tagadás itt, miért nem a k elé kerül? Egyáltalán mi szükség van erre az R "blokkra"? Valós dolgokat jelölnek így?
2015. szept. 13. 12:30
5/5 anonim válasza:
Az R(a,k) azt jelöli, hogy az 'a' ajtón van 'k' kilincs. Az ajtót meg a kilincset nem tudod negálni, ezek nem logikai állítások. Nem tudod azt mondani, hogy az 'a' ajtón van egy 'k' nem kilincs :D
A logikai állítás az az R, ez fejezi ki azt az állítást, hogy adott ajtón adott kilincs VAN. Ezt tudod negálni, hogy adott ajtón, adott kilincs NINCS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!