Hogy hívják Margit anyját? Egy kis szórakoztató matematika ínyenceknek.
Négy asszony, mindegyik a lányával együtt, egy üzletben szőnyegszegőt vásárol. Mindegyik anya kétszer annyi métert vásárol mint a lánya, és a 8 személy mindegyike annyi métert vesz, ahány forintot fizet egy-egy méterért. Egy méter szőnyegszegő ára forintban kifejezve egész szám. Bárányné 76 ft-tal többet fizet, mint Zöldné, Nóra 3 m-rel kevesebbet vásárol mint Feketéné, Ági 2 m-rel többet mint Vali, aki 48 ft-tal kevesebbet fizet mint Szabóné.
Hogy hívják Margit anyját?
az addig ok de részletes levezetésre is gondoltam
a megoldás természetesen benne van a "sárga" feladat gyüjteményben, így azt én is tudom.
a kételkedőknek meg annyit hogy ki lehet számolni, csak türelmesen ki kell logikázni. (benne van a középiskolai tananyagban, tehát a buszvezető most nem játszik)
Mi is a sárga feladatgyűjteményből tanultunk, de nem rémlik ez a feladat :D
Most van 4 anya, Zöldné, Bárányné, Feketéné, Szabóné...
4 lány, Vali, Ági, Nóra, Margit...
Azt nem értem, hogy van-e valami adat arra függően, hogy melyik kinek az anyja. Mert így akárki lehetne Margité.
Zöldné vett 18 m-t (324 Ft), lánya Nóra (9 m, 81 Ft-ért)
Feketéné vett 12 m-t (144 Ft), lánya Ági (6 m, 36 Ft)
Szabóné vett 8 m-t (64 Ft), lánya Vali (4 m, 16 Ft)
Bárányné vett 20 m-t (400 Ft), lánya Margit (10 m-t, 100 Ft)
Tehát a megfejtés: Bárányné ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!