Tudnatok nekem segíteni válaszolni a kérdésekre?
Hamlettel kapcsolatba kaptunk nyárra egy feladatsort ,nagy részét megcsináltam a maradék kérdést vagy nem értem vagy nem tudok választ megfogalmazni.
2x is elolvastam a könyvet.
Szóval szeretném,ha segítenéte
50 kérdés volt és ezt a párat nem sikerült megoldanom.
Nekem az is megfelel ,ha rávezettek a válaszra
Köszönöm a segítségeteket!!! ♡ ;)
1. Mely kultúrkörökből vagy történelmi időkből valók a drámában említett/ tényleges helyszínek és szereplők elnevezései? Mire hívja fel ez a figyelmet?
Szerintem itt a válsz az 1600-as évek
.2 Miért sérültek Hamlet és Dánia érdekei Claudius hatalomra jutásával? Kik érzékelik a harmónia felbomlását, ill. kik nem?
Itt az első felére nem tudom a választ
.4 Mi bizonyítja az udvar romlottságát? Mely metaforikus kifejezések erősítik ezt?
Nem értem ,hogy mit ért azon ,hogy metaforikus kifejezések
Az 1. felvonás 2. színében hogyan viselkedik és beszél Claudius és Hamlet?
Itt nem tudom megfogalmazni a válszt ,Hamlet dühös amiért nem gyászolta meg Claudius és Gertrúd a királyt ,rögtön összeházasodtak,de ebből nem tudom leírni,hogy beszéltek.
Hányféle módon kísérli meg a lelepleződését Claudius? Mi bennük a közös?
Hogyan és mennyiben késlelteti Hamlet leszámolását az „Egérfogó-jelenet” után a drámai cselekmény, ill. a jelleme?
Nem tudom mi az az egérfogó jelenet.
Várhatóan milyen uralkodó lesz az ifjú Fortinbras? Milyen rend következik be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!