Tudnatok nekem segíteni válaszolni a kérdésekre?

Figyelt kérdés

Hamlettel kapcsolatba kaptunk nyárra egy feladatsort ,nagy részét megcsináltam a maradék kérdést vagy nem értem vagy nem tudok választ megfogalmazni.

2x is elolvastam a könyvet.

Szóval szeretném,ha segítenéte

50 kérdés volt és ezt a párat nem sikerült megoldanom.

Nekem az is megfelel ,ha rávezettek a válaszra

Köszönöm a segítségeteket!!! ♡ ;)

1. Mely kultúrkörökből vagy történelmi időkből valók a drámában említett/ tényleges helyszínek és szereplők elnevezései? Mire hívja fel ez a figyelmet?

Szerintem itt a válsz az 1600-as évek

.2 Miért sérültek Hamlet és Dánia érdekei Claudius hatalomra jutásával? Kik érzékelik a harmónia felbomlását, ill. kik nem?

Itt az első felére nem tudom a választ

.4 Mi bizonyítja az udvar romlottságát? Mely metaforikus kifejezések erősítik ezt?

Nem értem ,hogy mit ért azon ,hogy metaforikus kifejezések

Az 1. felvonás 2. színében hogyan viselkedik és beszél Claudius és Hamlet?

Itt nem tudom megfogalmazni a válszt ,Hamlet dühös amiért nem gyászolta meg Claudius és Gertrúd a királyt ,rögtön összeházasodtak,de ebből nem tudom leírni,hogy beszéltek.

Hányféle módon kísérli meg a lelepleződését Claudius? Mi bennük a közös?

Hogyan és mennyiben késlelteti Hamlet leszámolását az „Egérfogó-jelenet” után a drámai cselekmény, ill. a jelleme?

Nem tudom mi az az egérfogó jelenet.

Várhatóan milyen uralkodó lesz az ifjú Fortinbras? Milyen rend következik be?

2015. aug. 24. 17:52
 1/4 anonim válasza:
2. Mert lehetett volna Hamlet a király, de Claudius miatt nem ő lett. Hogy Dániának miért nem jó azt nem tudom
2015. aug. 27. 21:13
 2/4 anonim válasza:
Egérfogó jelenet amikor azt a színdarabot csinálta. Az előadás címe az egérfogó
2015. aug. 27. 21:16
 3/4 anonim válasza:
Várhatóan jó uralkodó lesz Fortinbras, végülis valami csatát nyert az utolsó oldalon, tehát jó hadvezér kellett hogy legyen. Nemtom milyen rendre vonatkozik a kérdés. :(
2015. aug. 27. 21:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,hálás vagyok :)
2015. aug. 27. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!