Hogyan kellene leírni a kristálycukor kémcsőben való hevítésének kémiai reakció egyenletét szavakkal? Mármint. Mit takarna ez?
Figyelt kérdés
2015. júl. 30. 12:52
1/1 anonim válasza:
Kristálycukor --(hő)--> karamell
A karamell égetett/olvadt cukor, ha sokáig hevíted, elszenesedik.
Ha viszont a cukorra megfelelő mennyiségű és töménységű kénsavat öntesz, teljesen elszenesedik, mivel a kénsav erős vízmegkötő hatású, így a víz alkotóelemeit (hidrogén, oxigén) kivonja a cukorból, mint ahogy nyitott üvegben tárolva a levegőből is felveszi a párát, ezért növekszik meg egy kicsit a tömege, ha nyitott üvegben van sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!