Nem voltam ott, mikor a tanár elmagyarázta. Az Ábel a rengetegben című regényről kell írni. Már megírtam a lényeget, igazából a formázásban akadtam el. A bevezetésben mennyire röviden kell írni? A tárgyalásnak több bekezdés kell, vagy összesen 3 bekezdés kell (bevezetés,tárgyalás,befejezés),mint a fogalmazásnál? Még annyi, hogy meg kell jelölni külön, hogy I. rész, II.rész,stb.vagy csak a bekezdések jelölik hogy új rész? Köszönöm a válaszokat, eddig még sosem írtam esszét.
2010. márc. 5. 20:52
1/10 anonim válasza:
Érettségi előtt állok, és nekünk úgy kell, hogy van a bevezetés, tárgyalás, befejezés. A bevezető részbe írj kb. 5-6 sort, kezd beljebb. A tárgyalást szintén kezd beljebb, és nem kell részekre tagolni, hogy első rész, második rész! Folyamatosan írd! A befejezés is kb. annyi legyen, mint a bevezetés, és ezt se felejtsd beljebb kezdeni. Remélem egy kicsit segítettem. :D
2010. márc. 5. 21:14
2/10 anonim válasza:
Én ez alapján írtam és nekem 5 lett. Nézd át talán így menni fog. De amúgy kb. úgy kell ahogy az első írta.
Ugyanúgy kell írnod, mintha fogalmazás lenne. A tárgyalásban is kezdünk új bekezdéseket. Ez nagyjából úgy van, hogy új godolatmenet mindig új bekezdésbe kerül. Arra ügyelj, hogy a bevezetés és a befejezés mindig egy bekezdés, és lehetőleg azonos terjedelműek legyenek. (Tehát ne legyen az, hogy a bevezetés fél oldal, a befejezés meg három sor.)
Aki meg ezt nem tudja érettségi előtt... hát nem tudom, milyen tanára lehet.
Egy magyar szakos
2010. márc. 5. 21:29
5/10 anonim válasza:
1. vagyok. Az igaz, hogy milyen tanárod van neked, hogy ezt nem tudod. Mi ezt unásig gyakoroljuk.. Ja, most azt hallottam, hogy ha esszét írok, akkor lehet beljebb kezdeni pl. a tárgyaláson belül a mondatokat. :O Ez igaz???
2010. márc. 6. 09:24
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Még ez az első esszé, amit irnunk kell, most vagyok 8.-os. Utánanéztem a neten is, és ezek a bekezdések nem voltak egyértelműek. Hétvégén nekiállok, remélem jól sikerül.
2010. márc. 6. 09:40
7/10 anonim válasza:
A bekezdéseket MINDIG beljebb kezdjük, akkor is, ha tárgyalásban van. Különben miért hívnák bekezdésnek?
Ha elakadsz valahol, írjál nekem nyugodtan egy privátot, és segítek.
A magyar szakos
2010. márc. 6. 10:58
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2010. márc. 6. 13:13
9/10 anonim válasza:
Én is szívesen segítek, nyugodtan írj vagy írjatok privát!
2011. jún. 2. 11:31
10/10 anonim válasza:
Es abban tudna valaki segiteni,hogyha en nekem peldaul az Iliasz es az Odusszeia tortenete es osszehasonlitasa a feladatom akkor peldaul mit kene irnom a bevezetesbe,mert valaki azt mondta hogy azt kell bele irnom,hogy mi a feladatom es en ki vagyok.Valamint a befejezessel is akadt problemam,hogy hogyan zarhatnam le az esszet,mit irhatnek oda.
(Nem azt kerem,hogy oldjatok meg helyettem,de szamomra tartalmilag zavaros,hogy hova mit irunk...a targyalas az megvan a szempontok szerint!)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!