Ezt a matek feladatot hogy csináljam meg? (szinusz-koszinusztételes)
ÚRISTEN!!!! Itzt van az a nyamvadt koszinusztétel: cnégyzet=anégyzet+bnégyzet-2*a*b*cosgamma
Ebben a képletben minden ismert, csak a gamma nem!! Hogy a francba jutottál el 11-ig, ha még egy képletbe se tusz behelyettesíteni??
Jézus... A szerkesztéshez 3 oldal kell, vagy 2oldal+1szög.
Kedves 16.33, nemtudom te hova jutottál el így...
koszinusz tétellel csak oldalakat lehet kiszámolni, de itt mind3 oldal megvan
---
ja, azert van benne a tetelben a cos gamma, mert csak oldalakat lehet vele szamolni. komolyan csatlakoznek az elottem szolokhoz, hogy jutottal el 11.-ig? (az osszes tobbi valaszadonak is ezuton gratulalnek)
Tessek, behelyettesitem neked:
9^2=5^2+6^2-2*5*6*cosgamma
most mar rajtad a sor, hogy megoldd ezt a roppant embert probalo feladatot.
Kedves 17:48-as hozzaszolo,
sajnalattal vettem eszre, hogy matek emelt osztalyba mar olyan sikhulyek is bekerulhetnek, mint te. Ha ezt a feladatot nem tudod megoldani, akkor ha rajtam mulna, en a kovetkezo evfolyamra se engednelek, nemhogy fakultaciora. Egyebirant, az egy dolog, hogy nem tudod _kapasbol_ (matek emelteskent netto ketto perc gondolkodas utan mennie kene) megoldani a feladatot, az ilyen a legjobbakkal is megesik, de hogy ennyire ignorans diszfasz legyel, ahhoz mar tehetseg kell. Esetleg sok tanulas, nem tudom, te hogy lettel ilyen. Nem tudom, eszrevetted-e, hogy a ket hozzaszolasod kozott ketten is leirtuk, pontosan hogyan lehet megoldani a feladatot. Ha ezeket nem sikerult felfognod, illetve ertelmezned, akkor szives figyelmedbe ajanlanek par rendkivul jo nevu szellemi fejleszto oktatasi intezmenyt, ami segitene kicsit helyretenni a szovegertelmezesi kepessegeidet. Bar teged elnezve lehet, hogy mar keso.
Az a lekezelo hangnem, amiben a valaszodat leirtad tobb, mint nevetseges, a teny pedig, hogy meg igazad sincs, plane szanalmassa tesz. Szemely szerint roppantmod szorakoztat, amikor a hulyek megprobalnak okosnak tunni, de amikor ez mas karara tortenik, akkor inkabb felhaborito.
Szeretnem meg megkerdezni, megis miert gondolod, hogy csupan azert, mert valami fatalis veletlen folytan emelt csoportba kerultel, te magad vagy a racio megtestesitoje. Oszinten sajnalom, hogy ilyen emberek, mint te egyaltalan rendelkezhetnek internetkapcsolattal.
Epekedve varom valaszod:
valaki, aki kepes volt ezt a roppant osszetett feladatot megoldani
Nem rad ertettem, hanem az elottem irora. Azzal semmi baj nincs, ha egy kevesse jo matekos nem ert valamit (azzal sincs baj, ha egy jo matekos nem erti, csak ne verje magat es kiabalja, hogy "ezt nem lehet megoldani en jobban tudom te fogd be" mikor van megoldas.
Amugy sikerult megoldani a feladatot cos tetellel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!