Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémia kérdésekben segítene...

Kémia kérdésekben segítene valaki?

Figyelt kérdés

1. Melyik az a fém,

a, amelyik az ezüst ionjait ezüstatommá alakítja(redukálja)?

b, amelyik a sósavból hidrogént fejleszt?

c, amelynek ionjait a magnézium redukálja?

2. Alumínium vagy nátrium?

a, a víznél kisebb sűrűségű

b, amfoter

c, a legreakcióképesebb fémek közé tartozik

3. Mit tapasztalunk, ha meszes vízbe belefújunk? Mire használják ezt a reakciót a laboratóriumokban? Építkezéseken is előfordul? Mi történik ilyenkor?

4. A fémek a klórral közvetlenül egyesülnek. Írd le a vas(III)-klorid elemeiből való képződésének reakcióegyenletét! Még milyen vas-kloridot ismerünk? Képlete:

5. Réz-oxidot oldunk sósavban. Mely vegyületek keletkeznek? A rézvegyület melyik vegyületcsoportba tartozik?

6. Mi keletkezik, ha mészkőre sósavat öntünk? Reakcióegyenlettel válaszolj! Mire használják laboratóriumban ezt a reakciót? A mészkőnek többféle kristályos változata van. Egyet nevezz meg közülük!

7. 74 kg oltott mész készítéséhez hány kg égetett mészre van szükség? Reakcióegyenlettel és számítással is válaszolj!

8. kalcium-nitrát képlete, 1 mól vegyületének tömege

alumínium-hidroxid képlete, 1 mól vegyületének tömege

ammónium-klorid képlete, 1 mól vegyületének tömege

9. Mi a különbség az alumínium és a vas "rozsdásodása"(korróziója) között?

Írd le az alumínium "rozsdásodásának" egyenletét!

2015. máj. 21. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
meg sem próbáltad
2015. máj. 21. 12:00
 2/6 A kérdező kommentje:
DE megpróbáltam... csak eléggé hülye vagyok a kémiához... de amire tudtam a választ azt nem írtam oda.
2015. máj. 21. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
hát talán tanulni kéne
2015. máj. 21. 13:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Jajj bocsi, hogy magamtól nem értem az anyagot és így is közel voltam, hogy vizsgázzak, mert annyira beteg voltam.... De persze ilyen bunkó taplónak kell lennie és minden tudás nélkül ítélkezni:DD
2015. máj. 21. 13:21
 5/6 anonim ***** válasza:

ezek az alapok

tudnék olyan szervetlen általános kémiás feladatokat adni hogy bepisilsz

de hogy ne tudnál összerakni egy vegyületet és kiszámolni a moláris tömegét...

és a többségét már irtó sokszor megkérdezték már itt

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..

(kémia tanárok tessék új feladatokat is kitalálni)

2015. máj. 21. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de itt egy csomóra meg lehet találni a választ egy kémia könyvben.
2015. máj. 21. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!