Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » SOS Novellaelemzö mesterek...

SOS Novellaelemzö mesterek vannak itt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Máról holnapra kell megírnom Tömörkény Valér a földbe megy novella elemzését és odáig jutottam, hogy ez egy novella, mert csak egy életszakaszt mutat be...

A neten nincs semmi és 2 oldal kéne...

Itt vannak elöttem a szempontok, de nehéz a szöveg nagyon.

Van ötletetek??

Elöre is köszi szépen! :-*

2015. máj. 20. 18:57
 1/2 anonim ***** válasza:

írjam meg helyetted?

mit vársz?

keress a neten szempontokat, és az alapján haladj végig.

én a novella fogalmával kezdeném és beilleszteném a szerzőt az akkori korstílusba stb

utána a cím és a mű viszonya

szereplők bemutatása - mennyire alaposan dolgozza ki őket, jellemábrázolás stb

és írhatsz olyanokat, hogy a novellára jellemző a kevés szereplő, 1 helyszín, rövid idő. és ezeket is bemutatod az aktuális novellán keresztül, hogy tényleg kevés a szereplő mert csak xy és y van benne stb..

írhatsz olyanokat hogy a főszereplő életére hogy hatott ki a novellában történt esemény stb..

2 oldalt simán össze lehet hozni.. keress valami szempontsort és vonatkoztasd át a műre..

komolyan azt hitted fentlesz kész elemzés a neten?:D amúgyis kiszúrná a tanárod

2015. máj. 20. 20:42
 2/2 anonim ***** válasza:

és figyelj a hármas egységre.

a tárgyalást oszthatod kisebb bekezdésekre-gondolatonként logikusan.

sok sikert!

2015. máj. 20. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!