Kémia, jellemzés. Tudnátok segíteni?
Kémiából kaptunk pár anyagot, amit jellemeznünk kell különböző szempontok szerint, de nem találtam egy pár dolgot.
répacukor: funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
keményítő: szabályos kémiai elnevezés, funkciós csoport, élettani hatás
cisztein: szabályos kémiai elnevezés, kémiai reakció, élettani hatás
anilin: szabályos kémiai elnevezés, funkciós csoport, élettani hatás
hisztamin: kémiai tulajdonságok, szabályos kémiai elnevezés, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
pirimidin: szabályos kémiai elnevezés, előállítás, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
piridin: szabályos kémiai elnevezés, funkciós csoport, élettani hatás
pirrol: szabályos kémiai elnevezés, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
purin: szabályos kémiai elnevezés, előállítás, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
koffein: szabályos kémiai név, előállítás, funkciós csoport, kémiai reakció
etil-acetát: szabályos kémiai elnevezés, funkciós csoport, kémiai reakció
pentil-acetát: fizikai, kémiai tulajdonságok, szabályos kémiai név, előfordulás, előállítás, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
heroin: kémiai tulajdonságok, előfordulás, funkciós csoport, kémiai reakció
kokain: funkciós csoport, kémiai reakció
miricil-palmitát: fizikai, kémiai tulajdonságok, szabályos kémiai név, előfordulás, előállítás, funkciós csoport, kémiai reakciók, élettani hatás
zsírok, olajok (teljes jellemzés)
nitroglicerin: előfordulás, funkciós csoport, kémiai reakció
lecitin: szabályos kémiai név, funkciós csoport, kémiai reakció
foszfatidsav: fizikai, kémiai tulajdonságok, szabályos kémiai név, előfordulás, előállítás, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
tejsav: kémiai tulajdonság, előállítás, kémiai reakció, élettani hatás
ciromsav: kémiai tulajdonság, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
szalicilsav: kémiai tulajdonság, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
sztearinsav: szabályos kémiai név, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
olajsav: szabályos kémiai név, funkciós csoport, kémiai reakció, élettani hatás
Köszönöm a segítséget! :)
de még keményítő szabályos kémiai elnevezése...
alfaDglükóz szorozva nagyon sokkal...
Olyan dolgokat szoktam megkérdezni, amiket nem tudok. Ebből kikövetkeztethető, hogy egyiket sem találtam a felsoroltak közül.
Igen, lehet. Viszont heti egy órában, ráadásul könyv nélkül egy kissé nehézkes lenne ezeket tudni. Talán egyértelmű kellene, hogy legyen, nekem mégsem az, ezért is kértem itt segítséget.
Mint ahogy írtam korábban, beírod a Google-be és megkaptad volna már a választ rég. Például beírod, hogy "répacukor". Első találat: Szacharóz - Wikipédia. Ott részletezi, hogy van benne hidroxilcsoport, a szabályos neve szacharóz, reakciónál nem tudom mire gondolsz, mert sokféle létezik, de a wiki írja a savas hidrolízist, jó lesz az. Az élettani hatáshoz meg bírod, hogy "szacharóz élettani hatása".
Jöhet a következő és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!