A lipideket hogyan lehet csoportosítani?
Figyelt kérdés
Mi tartozik az elszappanosítható és el nem szappanosítható lipidek közé?2015. márc. 28. 17:57
1/4 anonim válasza:
Elszappanosíthatóak:
- zsírok, olajok (zsírsavak + glicerin)
- foszfatidok (zsírsavak + glicerin + foszforsav + még valamilyen CH csoport)
El nem szappanosíthatóak:
- szteroidok (gonánváz)
- karotinoidok (izoprénváz)
2/4 A kérdező kommentje:
és a neutrális zsírok hova tartoznak?
2015. márc. 28. 18:46
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm
2015. márc. 29. 22:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!