Írnátok nekem matematikával, vagy tudománnyal, vagy tanulással kapcsolatos idézeteket?
A matematika a kulcs és az ajtó a tudományokhoz.(Galileo Galilei)
A matematikus abban különbözik a többi természettudóstól, hogy mesterségét bárhol gyakorolhatja, nincs szüksége laboratóriumra, sem különleges eszközökre.(Paul Hoffman)
Meg akarom tudni, mi lakozik az emberek szívében, miért ragyognak a csillagok, és miért szabja meg a dolgok rendjét a számokban lakozó pitagoraszi erő.
(Bertrand Russell)
A matematika a kulcs és az ajtó a tudományokhoz.
Galileo Galilei
A matematika az a tudomány, amely levonja a szükséges következtetéseket.
Benjamin Peirce
Pont az, melynek már részét felfogni se tudnád,
Megnyújtod, s karcsú egyenes fut bármely irányban.
Sík felület születik, ha meg is duplázza futását:
Széltében terjed, nem nyílik meg soha mélye.
Két-két sík a szilárd testet jellemzi, kiadja
Hosszúságát és szélességét, meg a mélyét.
Kockának, köbnek hívják s négyzetlapú testnek,
Bárhogy esik, mindig jól látni a részeit ennek;
Ha síkot foglal be magába, a szöglete épp nyolc.
Janus Pannonius
Ez itt most gyök, vagy a számok beálltak az eső elől?
Róka Sándor
A természet nagy könyvében csak az tud olvasni, aki ismeri azt a nyelvet, amelyen e könyv írva van, és az a nyelv: a matematika.
Galileo Galilei
Önmagáért szeretem a matematikát, s szeretem mindmáig, mert nem tűri a képmutatást és a homályt, azt a két dolgot, melyektől a legjobban borzadok.
Stendhal
Ne bánkódj, ha gondjaid vannak a matematikával, biztosíthatlak, az enyémek sokkal nagyobbak.
Albert Einstein
Matematikából mindig gyenge voltam. A tanáraim legtöbbször nem ismerték fel a válaszaimban rejlő iróniát.
Calvin Trillin
A matematikában az ember nem megérti a dolgokat, hanem megszokja.
Neumann János
Egy matematikai elméletet - mint egyébként minden más dolgot - könnyebb felfogni, mint elmagyarázni a szépségét.
Arthur Cayley
Ami olykor világos... és olykor homályos valami,... az a matematika.
Lakatos Imre
A matematika a tudományok királynője és a matematika királynője a számelmélet.
Carl Friedrich Gauss
A természet nagy könyve a matematika nyelvén íródott.
Galileo Galilei
A matematikusok olyanok, mint a franciák: bármit mondasz nekik, nyomban lefordítják a saját nyelvükre, és voilá! az már teljesen más.
Johann Wolfgang von Goethe
Azoknak, akik nem ismerik a matematikát, nehézséget okoz keresztüljutni a szépség valódi érzéséhez, a legmélyebb szépséghez, a természethez... Ha a természetről akarsz tanulni, méltányolni akarod a természetet, ahhoz szükség van arra, hogy értsd a nyelvét, amin szól hozzád.
Richard Feynman
Na ennyi elég lesz? :D
"Utolsó vagyok..."-nak
Nem tudom miért kell szidni állandóan a kérdezőt? Te is elég szánalmas vagy, mert képzeld nekem guglise kell hozzá, hogy vagy tizet írjak. Tudom én is szánalmas vagyok meg csíra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!