Gretii013 kérdése:
Dani és Gábor mérleghintáznak. Dani súlya 400N, Gábor súlya 200N. Gáboré a hinta végén ül. Daninak hová kellene ülnie, ha azt szeretnék hogy a hinta egyensúlyban legyen?
Figyelt kérdés
a)Daninak a hinta végére kellene ülnie
b) Daninak a feleolyan távol kellene ülnie a forgástengelytől, mint amilyen messze Gábor ül
c) Daninak 2-szer olyan távol kellene ülnie a forgástengelytől , mint amilyen messze Gábor ül.
2015. márc. 8. 21:47
1/6 anonim válasza:
Szerintem b :D
Bar logika alapjan mondom :D
2/6 anonim válasza:
Dani 2-szer olyan súlyú, mint Gábor
400N = 2*200N
D: Dani súlya
G: Gábor súlya
2G=D
Tehát úgy egyenlítődik ki a súlyuk, ha Dani 2-szer távolabb ül, mint Gábor
Megoldás: c)
3/6 anonim válasza:
Józan paraszti ésszel vagy b vagy c. A kizárva. De ilyen élethű feladatot, hova a pic.ába üljön az a gyerek amikor a másik a hinta végén ül. 2x messzebbre nem tud ülni, mert már a másik a hinta végén ül, már ha ez lenne a megoldás. :D Marha jó pofák ezek. 2 . hozzáértőnek tűnik fogadjuk el. :D
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Logika alapján én is a b-re tippeltem :D
2015. márc. 8. 22:14
5/6 anonim válasza:
#2 emiatt pont hogy nem a c) a helyes, hanem a b)
6/6 anonim válasza:
Magyarázat: A forgatónyomatékoknak kell egyenlőnek lenni, ami csak a súlytól és a forgástengelytől való távolságtól függ(a nyomaték a szorzatuk). Így ha Gábor pont fele akkor súlyú, mint Dani, akkor csak úgy lehet egyenlő a forgatónyomaték, ha Dani fele olyan közel van a forgástengelyhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!