Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egri csillagok 5, részének mi...

Toth Leo kérdése:

Egri csillagok 5, részének mi a cselekménye?

Figyelt kérdés

Kérlek beneteket segitsetek!

Tudom hogy hazi meg ell is olvasom csak egy kis segitség nem ártana.

2015. febr. 27. 14:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Hű, wazz, nekemcsakez Egri Csillagok 1 volt meg. Akkor még nem is számozták.

A 2-3-4-5-öt hol lehet letölteni, Gergő és Vicuska leszármazottai szerepelnek-e benne, esetleg van már olyan rész ami a jövőben játszódik űrhajókkal?

2015. febr. 27. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Ott ülsz az internet előtt, miért nem használod???

[link]

2015. febr. 27. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Elso, rosszul tudod, azok az elozmenyek, hogy lett Jumurdzsak gonosz, meg hogyan csinaltak a torokok nagy klonhadsereget... Vagy keverem valami masik "Csillagok"-kal...? :)
2015. febr. 27. 14:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Dobó Pista fel akarja újítani az egri várat és a törököktől kér kőműveseket.
2015. febr. 27. 15:22
 5/7 anonim ***** válasza:
a (török) birodalom visszavág? :D
2015. febr. 27. 15:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Akik nem értik a kérdést azoknak írom, hogy a könyvet már Gárdonyi is öt részre osztotta. Az ötödik rész címe Holdfogyatkozás. Ez már akkor is így volt mikor több mint 25 éve én tanultam. [link]

A kérdésre válaszolva:

Éva és Miklós megpróbálnak az alagúton bejutni a várba. Közben elkapják őket a törökök. Miklós az egyik úton megy tovább ami a lőporos kamrába vezet és hogy megmentse a várat felrobbantja a puskaport magával és a törökökkel együtt. A robbanás után a török támad, ekkor zúdítják a nyakukba a levest, hogy visszaverjék őket.

Évát megmenti Dobó kémje Varsányi. Ők bejutnak, Dobó hallgatásra kéri Évát.

Az ostrom folytatódik.

Hegedűs hadnagy áruló lesz de leleplezik és felakasztják.

Bornemissza először felgyújtja a törökök fasáncait utána tüzes hordókat és tüzes kereket vet be ellenük.

Sor kerül az utolsó nagy ostromra is amiben Éva a halott Balázs apród ruhájában megküzd Jumurdzsákkal, de a filmmel ellentétben nem öli meg. Az ostrom után Gergő ájultan rátalál.

A török még egyszer próbálkozik, de utána feladja és eltakarodik. Egy török asszony a saját várban lévő fiáért cserébe visszahozza Jancsit.

2015. febr. 28. 01:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utolso válaszolónak,ma is olvastam 20 oldalt és arrol szól amit irt,és még igy érdekesebb is,köszönöm szépen!
2015. febr. 28. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!