Egri csillagok 5, részének mi a cselekménye?
Kérlek beneteket segitsetek!
Tudom hogy hazi meg ell is olvasom csak egy kis segitség nem ártana.
Hű, wazz, nekemcsakez Egri Csillagok 1 volt meg. Akkor még nem is számozták.
A 2-3-4-5-öt hol lehet letölteni, Gergő és Vicuska leszármazottai szerepelnek-e benne, esetleg van már olyan rész ami a jövőben játszódik űrhajókkal?
Ott ülsz az internet előtt, miért nem használod???
Akik nem értik a kérdést azoknak írom, hogy a könyvet már Gárdonyi is öt részre osztotta. Az ötödik rész címe Holdfogyatkozás. Ez már akkor is így volt mikor több mint 25 éve én tanultam. [link]
A kérdésre válaszolva:
Éva és Miklós megpróbálnak az alagúton bejutni a várba. Közben elkapják őket a törökök. Miklós az egyik úton megy tovább ami a lőporos kamrába vezet és hogy megmentse a várat felrobbantja a puskaport magával és a törökökkel együtt. A robbanás után a török támad, ekkor zúdítják a nyakukba a levest, hogy visszaverjék őket.
Évát megmenti Dobó kémje Varsányi. Ők bejutnak, Dobó hallgatásra kéri Évát.
Az ostrom folytatódik.
Hegedűs hadnagy áruló lesz de leleplezik és felakasztják.
Bornemissza először felgyújtja a törökök fasáncait utána tüzes hordókat és tüzes kereket vet be ellenük.
Sor kerül az utolsó nagy ostromra is amiben Éva a halott Balázs apród ruhájában megküzd Jumurdzsákkal, de a filmmel ellentétben nem öli meg. Az ostrom után Gergő ájultan rátalál.
A török még egyszer próbálkozik, de utána feladja és eltakarodik. Egy török asszony a saját várban lévő fiáért cserébe visszahozza Jancsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!