Babits Mihályról tudnátok érdekességeket mondani?
én azt tudom,h Babits lírája intellektualizálódik. meg hogy újítani is akart,de egyben a hagyományokat is őrizni akarta..
mondjuk ez nem érdekesség,hanem tény. de tavaly érettségiztem ,és kb ilyenek jutnak csak eszembe. sorry:D
nincsmit .:)
meg ha még van alkalmad rá, keresd ki az In Horatium című versét,és annak elemzését. Abban van a költői hitvallása,amiről írtam,h újítás mellett a hagyományok őrzése is.
Szia !
A Nők lapja c. hetilapban olvastam pár évvel ezelőtt cikket róla, azt hiszem, Schäffer Erzsébet tollából. Ő írt Babits és Csinszka,/Ady Endre felesége/ a költő halála utáni feltételezett "plátói kapcsolatáról".
A töredéket, melyet Babits halála után felesége talált meg a költő hagyatékában, a dátumról ismerte fel, és azonosította be: Babits, Csinszka halálának napján írta.
A versrészlet, töredék így hangzik:
"Miért hallgatnak a holtak,
kik élve némák voltak ?
Miért hangos a halál ?
Miért van, ami nincsen ?
Miért fáj, ami mindegy ?"
Sajnos, csak most láttam a kérdésed, azért megírom, amit olvastam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!