Ki volt Woodrow Wilson miniszeterlnök? Mit csinált? Tobbi lent.
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Egy házi feladatomhoz kéne hogy mit csinált ő, de az internetes anyagok kicsit zavarosak.Bele kell képzelnem magam a helyébe hogy mit tettem volna,beléptem volna e az első világháborúba,de ehhez tudnom kéne a részleteket.
Kérlek írjátok le nekem.
Köszönöm.
2015. febr. 19. 07:00
1/4 anonim válasza:
Az első vháború idején ő volt az amerikai elnök
2/4 anonim válasza:
Wilson elnök 14 pontból álló javaslatának kéne
utánanézni
3/4 anonim válasza:
Tanári pályán dolgozott jogot és történelmet tanított. 1902-ben a Princeton Egyetem elnöke lett, majd 1910-ben New Jersey állam kormányzójává választották. Elnöksége alatt a századfordulós reformpolitika folytatódott Többek között a nevéhez fűződik a Szövetségi Tartalékrendszer (Federal Reserve System) létrehozása is. Tevékenysége elismeréséül 1919-ben Nobel-békedíjat vehetett át. Ellenezte a trianoni békeszerződés néhány pontját. Elrendelte az alkoholtilalmat (Prohibition.
4/4 anonim válasza:
Az első világháború végénél ő volt az USA elnöke. Volt neki egy elképzelése a népek önrendelkezéséről, ami miatt Károlyi Mihály nagyon bízott benne. De hát a nagyhatalmi érdek nyilván felülírta az ideákat. És az USA elnöke csak egy volt a győztes hatalmak közül. Mivel Nagy-Britannia és Franciaország vezetői nem értettek vele egyet, nem érvényesülhetett az ő elképzelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!