Ezt az info házit, hogy csináljam meg? - táblázatkezelés. "HA" függvénnyel kell elkészíteni, azt mondta a tanár úr.
Ebben a pdfben található, Európánál a 6. feladat az.
A GNI érték a bruttó nemzeti jövedelem, melyet USA dollárban adnak meg és fontos gazdasági mutatója az orszá
goknak. A GNI értékek alapján négy kategóriába sorolják az
országokat. Az alábbi táblázat ezeket a kategóriahatáro
kat mutatja be. Ez alapján határozza meg az F
oszlopban, hogy az egyes országok mely kategóriába tartoznak! Azoknál az országoknál, amelyeknél nem szerep
el GNI adat, ott ne jelenjen meg semmi! Amennyiben segédszámításokat végez, ügyeljen arra, hogy azt csak a megjelölt helyen teheti!
$735 alatt A
$736-$2935 B
$2936-$9075 C
$9076 felett D
Ezt írd az F2-esbe. De még úgy is, lehet, hogy: =HA(NEM(ÜRES(E2));FKERES(E2;$A$67:$C$70;3);"")
De ez ugye nem ha függvény.. Én most nem próbáltam ezeket ki, innen szedtem:
(Ha a *.fl.pdf -nél az fl-t kicseréled ut-ra, akkor kiadja a javítási-értékelési útmutatót, ergo a megoldásos pdf-et. De a neten megtalálod a megoldásokat zip-ben is, benne a kész fájlokkal. (Érettségire készülök infóból, ha megakadok, megnézem a megoldásokat, rájövök, hogy miért az, és fejlesztem a tudásomat.)
Ez működik:
=HA(E2<736;"A";HA(E2<2936;"B";HA(E2<9076;"C";"D")))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!