Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki tanítson meg tanulni!?

Destruktor kérdése:

Valaki tanítson meg tanulni!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy elég jó öt éves nyelvi gimnázium tizedik osztályába járok.Ki kell mondani elcsesztem ezt a félévet.Lett négy hármasom ami az eddigi jegyeimhez képest szánalmas, nagyon rosszul is érzem magam emiatt.Trehány lettem, katasztrofálisak a jegyzeteim, egyszerűen elfelejtettem tanulni...Valaki segítsen!Hogyan tanuljak hatékonyan, hogyan írjak jó, átlátható jegyzeteket, mikor/milyen körülmények között tanuljak? Akármilyen tanácsot elfogadok!Előre is köszönöm.

2015. jan. 18. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon fontos, hogy időbeosztást készíts magadnak, ne engedd meg, hogy halogass.

Egyébként mindenkinek van egy ilyen kevésbbé tanulós korszaka, vagy dövidebb, vagy hosszabb. Szerencséd van, hogy ez tizedikben történt veled, mert végülis nem számít a továbbtanulásba se sehova. Én is kicsit hasonló cipőben járok, csak végzős vagyok, így ez már egyáltalán nem annyira vicces :))

2015. jan. 18. 20:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!Sok sikert az érettségihez!:)
2015. jan. 18. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Matematikához, fizikához én tudom ajánlani a GeoGebra használatát.

[link]

2015. jan. 18. 20:43
 4/5 Dave092 ***** válasza:

Nézd meg ezt, vannak benne egész jó dolgok. Egy két tárgynál az egyetemen is használom/tam.

https://www.youtube.com/watch?v=K4y6SWF6SPw

2015. jan. 19. 18:20
 5/5 anonim ***** válasza:

A vázlatban/jegyzetben fontos, hogy átlátható, könnyen értelmezhető, letisztult legyen. Használj számokat, hogy könnyeben tudd átlátni pl.: 1. Halak evolúciós fejlődésének lépcsőfokai vagy mit tudom én...

Azon belül több bekezdés legyen, a lényeg az, hogy folyamatosan írj, ne hagyj ki létfontosságú gondolatokat, de a részleteket amik nem lényegesek elhagyhatod, csak realistának kell lenni.

A tanulás csendes környezetben történjen, úgy hogy semmi se tudja elkerülni a figyelmedet, saját szoba zárt ajtóval, könyvtár stb. Sok sikert:)! A legfontosabb, hogy ne kampányszerűen tanulj.:)

2015. jan. 19. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!