Mirol szol az Abigel cimu mu?
Szia !
Szabó Magda regényéről van anyag a Google keresőben, Wikipádián is, film is készült belőle 1978.-ban a Magyar Televízióban vetítették, 4 részes sorozat volt, nagy sikerrel ment. Rendezője: Zsurzs Éva, a főszerepekben híres színészekkel, mint Garas Dezső, Ruttkai Éva, Balázsovits Lajos, Piros Ildikó, Szerencsi Éva, stb.
Majd én segitek
A történet főszereplője Vitay Gina, egy tábornok lánya, akit a II. világháború utolsó esztendejében egy vidéki egyházi leánynevelő intézetben rejtenek el, mert édesapja tevékeny résztvevője a magyar ellenállási mozgalomnak és letartóztatás fenyegeti. Gina mindjárt az első nap megtudja, hogy ebben a világtól "távoleső" helyen sok különös dolog történik, s bár társai kiközösítik, egyetlen reménye marad a titokzatos Abigél, aki végső kétségbeesésében mindenkin segít
link a letöltéséhez film
További jellemzöi a münek egyenruha szappan fogkefe és egyenhajviselet copf ba fonva 2 oldalra
Templomba járás
szigorúság zárt iskola közös foglalkozások séta stb.
Ginát osztálytársnői kiközösitik mert eljárt a szája az igazgatónál. Nekem nemtetszik ez a regény hülyeségnek tartom például az egyentisztálkodási szereket meg azért se tetszik mert se eleje se vége mert ugye azzal indul a háború elöl viszi az apa a csajt oda és a végén mikor egyik osztálytársa összeakarja hozni udvarlojával aki ál udvarló megszöktetik mert a németek elfognák mert felfedezték tartozkodási helyét. Azt kitudja Makó Anna néven mi lesz vele aba a bizonyos regénybe szar ez igy hülyeség. Nyugi kérdezö énse olvastam nemszeretem Szabó Magda írási stilusát idegesitö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!