Írnunk kell egy a4-es oldal terjedelemben: Irodalmi művek a filmvásznon. Hogy lássak neki? Mit írjak bele?
Bármilyen könyvről írhatsz, amit megfilmesítettek. Biztos láttál ilyet. Pl Jókai regények, vagy bármi.
Most azt nem tudom... de szerintem akár még a Gyűrük ura, vagy a Harry Potter is belefér.
Én leírnám, hogy miért nehezebb pl filmre átvinni a műveket. Pl: a hosszú monológokat, leírásokat át kell írni, díszlet, jelmezek fontosak. Nagyon fontosak a hanghatások, a zene.
Leírnám, hogy miért változtatnak sokat a filmekben: pl a terjedelem miatt kihagynak jeleneteket, sűrítenek.
Akkor ha már Jókait mondtam, ki lehet térni arra a problémára, hogy a kötelező olvasmányok megfilmesítése mennyire jó? Mert akkor egyszerűbbnek érzi a gyerek, ha csak megnézi a filmet.
Illetve azzal is lehet foglalkozni, hogy míg a könyv elég szabad fantáziálást enged az olvasónak, a film ezt (pl vizuálisan) nagyon megköti.
A lényeg, hogy minden felvetésedet példákkal támaszd alá!!
Ezek az ötleteim, persze mindegyik problémakörről lehet 5oldalt írni :D
Nem is kell feltétlenül ennyi mindent beleírni, de remélem segítettem elkezdeni a gondolkodást :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!