Kiszámolnátok ennek a csonka gúla térfogatát?
Figyelt kérdés
r=10 cm R=11 cm m=16,5 cm Jelmagyarárat: r: kiskör sugara R: nagykör sugara m: magasság2015. jan. 13. 20:56
1/3 anonim 

válasza:

Ott a függvénytáblázat !!!
Megvan a 2 kör, a magassághoz nem írtad oda, hogy az egész testé vagy az oldalé, ha az oldalé akkor +1 Pitagorasz tétel és kész is.
2/3 A kérdező kommentje:
#1: Teljesen igazad van kedves válaszoló a képletet tudom is, de akárhányszor számolom át mindig más és más eredményt kapok és ezért kérnék egy csöpp segítséget.
A képlet a következő:
V= (R2+r2+rR)*3,14*m/3
Egyébként meg szerinted miről szól ez az oldal ha nem lehet kérdezni. Én is magyaráztam már másnak itt dolgot, hogy mit és hogyan kell mert megkért rá.
2015. jan. 13. 21:26
3/3 A kérdező kommentje:
m az a teljes magasságot jelenti.
2015. jan. 13. 21:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!