Arany János Vásárban verselemzése segítség?
Figyelt kérdés
Holnap témazárót írunk irodalomból és amikor a Vásárban című vers elemzése volt akkor beteg voltam elkértem egy könyvet de pont abban sem volt benne mert ő is beteg volt.Nagy szükségem lenne az elemzésére!Segítség légyszíves! Vagy egy verselemző fogalmazás is jó!Csak valami fogalmam legalább legyen.Valaki le tudná írni?2015. jan. 8. 19:08
1/4 anonim válasza:
Arany beépíti versébe, sőt versszervezővé teszi az önkéntelen emlékezés bergsoni tételét, melyet a francia filozófus majd csak a századfordulón ír le. Az alföldi szekér látványa az önazonosság problémáját veti fel Arany számára: a természetes közegéből kiszakított ember újragondolja életét, melyet éppen az identitás hiánya miatt állandóan a kétség és bizonytalanság kísért. A költemény másik problémája a falu és a város, természetes közeg és civilizáció szembeállítása. Arany számára a kérdés elsősorban erkölcsi, hazája megújulását a parasztságtól, a vidéktől reméli. Ezt a reményt jelzi a pirosló új búzamag szimbólummá emelt metonímiája.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Nagy segítség volt!
2015. jan. 8. 19:47
4/4 anonim válasza:
A Magyartanítás 2001/5.számában található egy verselemzés erről a műről.
A József Attila Könyvtárból lehet rendelni másolatot, ennek a linkjét küldöm.
Tudom, már késő neked, de hátha más hasznát veszi ennek az információnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!