Hogyan kell itt az x-et kiszámolni?

Figyelt kérdés
[link]
2015. jan. 7. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
hát sztem a 2 oldal nem egyenlő egymással
2015. jan. 7. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:

A jobb oldalon felbontod a zárójelet:

(1/4)^(0,1x)=1/4^(0,1x)

Most legyen 4^(0,1x)=k, így az egyenlet:

k-1=61*(1/k)-1

Erre kijön k=valami, aztán a k helyére visszaírod a 4^(0,1x)-nt k helyére, majd az így kapott egyenletből kiszámolod x értékét (ha nem jön ki racionális kitevő, akkor logaritmussal kell).

2015. jan. 7. 14:11
 3/8 A kérdező kommentje:

első válaszoló : itt piaci egyensúlyi mennyiséget szeretnék kihasználni, elhiheted,h ezt az egyenlőséget kell felírni hozzá. de ez lényegtelen ahhoz,h meg lehessen oldani...

második válaszoló: sajnos nem értem a logikáját annak,amit írtál,de próbálom

2015. jan. 7. 14:19
 4/8 A kérdező kommentje:
mennyiséget kiszámolni.... jézus:D miket írok,agyamra ment a tanulás szerintem..
2015. jan. 7. 14:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor lesznek még bajok azzal a gazdaságtannal... Egyszerű exponenciális egyenlet, középiskola 3. évi anyaga.
2015. jan. 7. 14:39
 6/8 A kérdező kommentje:
kössz a megállapítást ,de abszolút nem érdekel ,h mit gondolsz.
2015. jan. 7. 15:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá, közgázbajnok :D
2015. jan. 7. 15:44
 8/8 A kérdező kommentje:
azt is biztos tudod akkor,h belőled a rosszindulat jobban árad,mint a segítőkészség .sokra viszed vele majd ;)
2015. jan. 7. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!