, , Így tanítanám az informatikát, , ppt házidolgozat?
Neked mi hiányzik? Mi az ami felesleges?
Én pl utaltam az elméletet. Ki érdekel, mi az a dos, milyen történelem volt... NINCS IDŐ MÚLTTAL FOGLALKOZNI EGY SZAMTECH ÓRÁN!
Ezt jó lenne felfogni.
Aztán érdekes a cél közönség is.
Ami kell, alapvető perifériák ismerete. Office. Biztonság (vírus, spam, jelszó, popup, reklám szűrés, regisztráció és magán levelezés külön választásának fontossága, cookies, adatvédelem, ne hagyd el a cuccaim, RENDSZERES MENTÉS KÉSZÍTÉS!!!!!!!). Értelmes file rendszer karbantartás ( elnevezés, elhelyezés, struktúra). Kereső használata. Alapvető script nyelvek ismerete. Egy kis Linux. (Intel xdk, vagy valami HTML szerkesztő, szövegesen)
Majd meg írok, ha eszembe jut vmi.
Netikett.
Router beállítás.
Ghost (haladoknak)
PDF, ISO, archív állományok, MP3, mp4 kódolásai, óriás fájlok kezelése,...
És az egészet inkább prezi.hu -val csináld. Az sokkal profibb és jó, modern alternatív prezentációt biztosít, ami meggyőzőbb tud lenni, és átláthatóbb.
Néhány jó fórum kell, ahonnan érdeklődését a.diák tudja fejleszteni.
Napi szinten találkozok egy problémával, amit az informatikusok 99% tapasztalt. Helytelen test tartás, a mozgás hiánya, a merev ülés, a lefelé nézés okozta nyaki fájdalom, és vállban felgyülemlett feszültség, a szem rongálódása. Ergonómia.
Kell a napi mozgás, váll, hát erősítő gyakorlatok, nyújtó gyakorlatok ismerete.
@troll314csa: Off: Amiket eddig leírtál az a Révay nagylexikon A-Z kötete :)
On: Jó lenne tudni milyen iskolában, szakon, hányadéves vagy és annak a függvénye a 'story'.
Szerintem Troll314csa jókat mond. Picit összeszedettebben le lehet írni.
De ez csak a tananyagi rész. A házi dolgozat inkább a hogyanra kérdez rá. Abba meg nagyon fontos a gyakorlat, az egyszerűség és a használhatóság, azaz mindaz, amitől meglátja a tanuló, hogy igen, ez fontos, és sokat lehet tanulni még és aki ebben jó, az bizony meg tud majd belőle élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!